El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill utbilda dig inom det eltekniska området. Programmet passar dig som gillar både praktisk och teoretisk problemlösning, logiskt tänkande och att samarbeta med andra så väl som att arbeta självständigt.

EE

Vi har ett nära samarbete med många företag i regionen. Detta både i form av inflytande på utbildningen och den del av utbildningen som görs ute på företag, kallat APL (arbetsplatsförlagt lärande). Som elev på yrkesprogram har du möjlighet att genom individuellt val och utökat program uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Inriktningar

Automation

Inriktningen Automation ger dig de kunskaper som behövs för att programmera, installera, felsöka och underhålla automatiserade produktionsanläggningar inom industrin. Du lär dig processen från idé till färdig anläggning.

Elteknik

Inriktningen Elteknik ger dig de kunskaper som fordras för att kunna installera, reparera och underhålla el-, larm- och teletekniska anläggningar.

Programplan med poängplan

Programblad med poängplan 20/21

 

Filmer


Intervju med elever som tog student från EE juni 2015

Sebastian Stridh och Jonathan Lindfeldt gick ut El-och energiprogrammet våren 2015. De är på besök på programmet för att berätta om tiden efter gymnasiet och säger att de saknar sina gamla klasskamrater och lärarna för det var ett gött gäng och de hade tre roliga år tillsammans.

Nu arbetar båda på Montico som fibertekniker. Det innebär att de sätter upp och installerar mediaconverters för fiberinstallationer. Fibern svetsas ett fiberuttag och arbetet är både utomhus och inomhus. Det är ett arbete som både är kul och omväxlande och de tjänar bra med pengar. Arbetet är mån-tors och just nu är de i Lysekil. Arbetstiden är kl 07:00-20:00 mån-onsdag och torsdag kl 07.00-11.00.

Jonathan och Sebastian tycker att du som går i åk 9 ska välja El- och energiprogrammet därför att du får en väldigt bra utbildning som är bred och vill du ha jobb direkt efteråt så har du stor möjlighet till det. I deras gamla klass har nästan alla fått jobb inom elområdet eller fortbildar sig inom elbranschen. Om du vill läsa vidare efter så går det enkelt att komplettera på Campus. El är en bra grund även om du ändrar framtidsplaner längre fram.

EE - tidigare elever
Sebastian Stridh och Jonathan Lindfeldt, tidigare elever på El- och energiprogrammet