Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får en bred bas för fortsatta studier, främst inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Centralt i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation samt förmåga till eget skapande.

ES

Inriktningar

Bild och formgivning

Inriktningen bild och formgivning innehåller en designprofil. Inom profilen arbetar du kreativt med till exempel illustrationer, ritplattor, foto, mode, dataspelsgrafik och konst. Du kommer också arbeta med designprojekt från idé till färdig produkt.

Estetik och media

Estetik och media är för dig som vill arbeta med foto, film, digital bildbehandling och grafisk formgivning. Du jobbar både enskilt och i grupp med datorn som viktigaste arbetsredskap. Exempel på arbetsuppgifter kan vara ett fotomontage eller en reklamfilm för webb-TV.

Musik

Musik är för dig som älskar musik och att stå på scen. I våra lokaler kommer du att varva de teoretiska ämnena med mycket praktiskt lärande. Vi jobbar i projektform och entreprenörsanda med till exempel musikfestival, julshow och slutproduktion.

 

Filmer

Informationsfilm om Estetiska programmet

Musik

Informationsfilm om Estetiska programmet

Musik