Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram för dig som intresserad av bilar, motorer, praktiskt arbete och modern teknik.

Fordons- och transportprogrammetDet är en varierad och omväxlande utbildning där teoretiska studier varvas med praktiskt arbete på övnings- och kundfordon. Under din utbildning ingår också APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på företag. Den inriktning som bedrivs i form av lärlingsutbildning har minst 1250 poäng förlagda på företag.

Som elev på yrkesprogram har du möjlighet att genom individuellt val och utökat program uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Inriktningar

Personbil

Inriktningen Personbil ger dig kunskaper om hur olika system i bilen fungerar, både mekaniskt och elektroniskt. Du får också kunskap om hur elektronik och klimatanläggningar i personbilar fungerar samt hur du felsöker dessa system.

Att tänka på

Du som funderar på att välja Fordons- och transportprogrammet bör inte vara allergisk mot oljor, lösningsmedel eller metaller. Ryggbesvär kan vara hindrande eftersom det förekommer både tunga lyft och obekväma arbetsställningar.

Programblad med poängplan

Programblad med poängplan 18/19