Gymnasiesärskolan

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Gymnasiesärskolan

Vi erbjuder dig en omväxlande och intressant utbildning utifrån dina intressen. Vi varvar teori, praktiskt arbete och arbetsplatsförlagt lärande/praktik under dina 4 år hos oss.

Du får möjlighet att studera i fräscha, ändamålsenliga lokaler. Vi arbetar mycket med digitala verktyg och varje elev har sin egen dator. Din personliga och sociala utveckling är viktig för oss och vi arbetar för att du ska få bästa möjliga förberedelse inför vuxenlivet. Din utbildning kommer innehålla både praktiskt arbete, teori och arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Filmer

Gymnasiesärskolan – Nationella programmen

Gymnasiesärskolan – Individuella programmet

Administration, handel och varuhantering

Vill du gå ett yrkesinriktat program som vänder sig mot ett jobb inom exempelvis handel? Då är Administration, handel och varuhantering något för dig.

Du får grundläggande kunskaper i service och kommunikation, något som är mycket viktigt om man arbetar inom handel. Du blir också väl förberedd för ett arbete inom livsmedelshandeln. I vår caféverksamhet får du stora möjligheter att lära dig försäljning och service i praktiken. Du kommer också driva ett UF-företag tillsammans med dina klasskamrater.

Kurserna i hem- och konsumentkunskap och trafikantkunskap bidrar till att du är bättre förberedd för ett självständigt liv efter avslutad skolgång.

Genom det individuella valet har du möjlighet att bredda din utbildning med en kurs inom antingen fastighetsskötsel, omvårdnad eller barnet i förskolan.

Inom programmet genomförs flertalet arbetsuppgifter i samverkan med andra. Utbildningen skall därför utveckla din förmåga, både att samarbeta och att arbeta självständigt. I utbildningen ingår minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Tänkbara arbetsuppgifter efter avslutad utbildning

 • Handel
 • Lagerarbete
 • Varuhantering

Programblad med poängplan

Programblad Administration, handel och varuhantering 20/21

Hantverk och produktion

Gillar du att jobba praktiskt och tillverka saker? Då är programmet Hantverk och produktion något för dig. Här deltar du i processen från idé till färdig produkt och under din utbildning får du fördjupade kunskaper i produktionsprocessen.

Du kommer även att jobba utifrån kunds beställning där det du tillverkar säljs och levereras till kund. Undervisningen är anpassad utifrån dina förutsättningar och du får ständigt nya utmaningar inom hantverk och produktion.

Du får även lära dig hantera olika typer av verktyg och maskiner samt arbeta med olika material. I gymnasiesärskolearbetet knyter du samman allt du lärt dig under utbildningen där du exempelvis designar och tillverkar en egen produkt. Genom det individuella valet har du möjlighet att bredda din utbildning med en kurs inom fastighetsskötsel, vård och omsorg eller barnet i förskolan. Under din utbildning här på hantverk och produktionsprogrammet kommer du att erbjudas minst 22 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Tänkbara arbetsuppgifter efter avslutad utbildning

 • Tillverkningsindustri
 • Bygghandel
 • Vaktmästeri

Programblad med poängplan

Programblad Hantverk och produktion 20/21

Hotell, restaurang och bageri

Är du intresserad av matlagning och bakning? Är du serviceinriktad och gillar att samarbeta med andra människor? Då är Hotell, restaurang och bageriprogrammet det rätta programmet för dig! Här får du bland annat lära dig grundläggande metoder i matlagning, bageri, konditori och servering. Du lär dig om hantering av färskvaror och livsmedel, och stor vikt läggs på lokalvård och personlig hygien.

Programmet driver en restaurang där du lär dig att planera och komponera god mat från grunden. I ämnet bageri och konditorikunskap får du kunskaper om hur du tillverkar bröd, bakverk och konditorivaror.

I vår caféverksamhet lägger vi stor vikt på försäljning och service. Här säljer vi bland annat våra egenproducerade bröd och bakverk.

Genom det individuella valet har du möjlighet att bredda din utbildning med en kurs inom fastighetsskötsel, vård och omsorg eller barnet i förskolan.

Inom programmet genomförs flertalet arbetsuppgifter i samverkan med andra. Utbildningen ska därför utveckla din förmåga, både att samarbeta och att arbeta självständigt. I utbildningen ingår minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Tänkbara arbetsuppgifter efter avslutad utbildning

 • Caféverksamhet
 • Bageri
 • Restaurang
 • Skolkök
 • Handel

Programblad med poängplan

Programblad Hotell, restaurang och bageri 20/21

Individuella programmet

Individuella programmet väljer du som inte kan följa ett nationellt program och vill utvecklas utifrån din egen förmåga i ett lagom tempo. Inom det individuella programmet läser alla elever följande ämnesområden:

 • Estetisk verksamhet
 • Hem och konsumentkunskap Idrott och hälsa
 • Individ och samhälle
 • Natur och miljö
 • Språk och kommunikation

Programblad med poängplan

Programblad Individuellt program 20/21

 

Gymnasiesärskolan – Nationella programmen

Gymnasiesärskolan – Individuella programmet

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan

Karta

Visa större karta