VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en grundläggande utbildning för arbete inom VVS, ventilation, kyl- och värmeanläggningar. En del av utbildningen sker också i form av APL (arbetsplatsförlagt lärande).


Som elev på yrkesprogram har du möjlighet att genom individuellt val och utökat program uppnå grundläggande högskolebehörighet.

Efter VVS- och fastighetsprogrammet kan du välja att läsa vidare direkt på yrkeshögskola. Möjlighet finns också att välja till kurser som ger grundläggande behörighet till högskola. För studier på högskola med teknisk inriktning krävs ofta kurser i matematik och fysik. Dessa kan du då komplettera med efter gymnasiet.

Inriktningar

VVS

Inriktningen VVS ger dig de kunskaper som krävs för att som VVS-montör montera de rör och system som krävs för att vi ska få ett trivsamt inomhusklimat. Att dra rör, montera tvättställ och element, installera pannor och varmvattenberedare är några av de arbetsuppgifter en VVS-montör utför. Du får lösa problem och hitta smarta lösningar. Inriktningen kan även leda till montör inom områden som industrirör och isolering.

Programplan med poängplan

Programblad med poängplan 21/22