Vklass ersätter Tango – ny upphandling klar i Lidköpings kommun

Har du barn och ungdomar i åldern 1-16 år så känner du säkert till kommunens lärplattform Tango. Nu har kommunen upphandlat ny lärplattform, den nya plattformen heter Vklass och kommer i augusti 2022 att ersätta Tango/Pingpong.

Vklass logotyp

En viktig del i arbetet har varit att samla så mycket som möjligt av de dagliga kontakterna som vårdnadshavare har via en app eller en ingång. Ett exempel är att sjukanmälan för barn i skolan kommer att ske i samma app som för barn i förskolan och på fritidshem.

Vi har tagit till oss av de synpunkter som kommit in under åren och försökt förbättra funktioner och användarvänlighet vid upphandling av den nya lärplattformen, säger Camilla Börjesson Jansson, kvalitets- och utvecklingschef.

Bytet från en plattform till en annan innebär att användare behöver ladda ner en ny app för att exempelvis kunna lägga in omsorgsschema för förskola och fritidshem och anmäla frånvaro från augusti månad.

Vår förhoppning är att de flesta funktioner i den nya plattformen ska upplevas enklare för både vårdnadshavare, personal och elever, berättar Jonny Palmkvist, förvaltningschef Barn & Skola.

Funktioner av mer sällankaraktär som ansökan och uppsägning av plats, skolvalsansökan och liknande kommer att finnas i annan digital lösning.

I maj och juni kommer vårdnadshavare att få all information de behöver via nuvarande plattform Tango/PingPong och direkt information till sig från förskolor och skolor/fritidshem.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: