Arbetet är igång – nya lokaler för Rudenschöldskolan

Tre personer tar första spadtaget vid Rudenschöldskolan

Gustav Edvinsson (S), Ann-Catrin Rundqvist rektor Rudenschöldskolan, Pär Johnson (L)

Rudenschöldskolan och Dalängskolan ska få nya skolbyggnader. Först ut är Rudenschöldskolan och igår togs första spadtaget till den byggnad som förväntas stå klar under våren 2025. När allt är klart kommer Rudenschöldskolan kunna ta emot 400 elever och personal.

På plats vid Rudenschöldskolan fanns representanter från Lidköpings kommun som var redo att sätta spaden i marken och på så sätt markera starten för byggprojektet.

Vi är glada för att äntligen kunna påbörja byggnationen här på skolan. Under året har vi rivit det gamla så kallade D- huset och det är här den nya byggnaden kommer ta form, berättar Henrik Gustafsson, byggprojektledare Sektor service Lidköpings kommun.

En skolbyggnad med två våningar och träfasad

Byggnaden kommer att gestaltas likt den befintliga huvudbyggnaden med skillnad att fasaden kommer att utgöras av målat trä.

Byggnaden kommer vara i två plan och även sitta ihop med den befintliga huvudbyggnaden, även kallad A-huset. För att binda dessa kommer en ny tillgänglig och tydlig huvudentré skapas, fortsätter Henrik.

Henrik Gustafsson byggprojektledare Sektor service Lidköpings kommun

Henrik Gustafsson byggprojektledare Sektor service Lidköpings kommun

Första våning kommer rymma specialsalar såsom bland annat sy- och träslöjd, musiksal, bildsal och hemkunskapssal. På andra våning blir det basrum och arbetsrum för lärare.

Miljöbyggnation och återbrukat material känntecknar arbetet

Byggnaden kommer uppföras enligt miljöbyggnation nivå silver vilket ställer en rad olika krav på utförande. Låg energiförbrukning, hållbart materialval och god inomhusmiljö är några av kraven för standarden.

Ytterligare målsättningar för projektet är att minska byggavfallet genom tydligare sortering och att återbruka delar av inredning och möbler.

Projektering av Dalängskolan påbörjas under första kvartalet 2024. Arbetet kommer löpa på parallellt men de olika skolorna är i olika faser av projektet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

 

Sidansvarig: