Panta med expressfart

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Nu finns pantautomaten Pantamera Express på Kartåsens återvinningscentral. Pantautomaten är särskilt framtagen för att underlätta för den som vill panta mycket på en gång. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, tömmer man hela påsen/säcken med pant ner i ett fack.

Pantamera Express

På bara ett par minuter sorterar och räknar automaten ett hundratal förpackningar. När det är klart väljer du hur du vill få panten utbetald – som betalcheck att handla för i din mataffär (alla utom Netto och Lidl) , insatt på ett bankkonto via ett Paypal-konto – eller om du vill skänka pengarna till Barncancerfonden.

Ett sätt att öka tillgängligheten

Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt. Förhoppningen är att fler kommer att panta mera nu när det blir möjligt att panta samtidigt som man återvinner annat avfall.

Pantamera arbetar aktivt för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Man arbetar för att säkra ett effektivt, hållbart och tillgängligt pantsystem. Målet är att 90 procent av alla burkar och PET-flaskor ska återvinnas. Mer information, om exempelvis betalcheckarna, finns på Pantamera.nu

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen