Nytt stråk binder ihop Nya Stadens torg med Rörstrandsområdet

Under de senaste tre åren har stråket från Torggatan vid Nya stadens torg till Rörstrandsområdet nyetablerats i etapper. Enhetlig markbeläggning, planteringar, skyltning, spännande belysning och små rekreationsplatser har tillkommit på sträckan, som till slut blev cirka 550 meter.

Nu är arbetet klart och vi har kommit en bit på väg med att koppla ihop centrum med Vänern och vattnet. Tidigare i veckan invigdes sträckan genom att Gustav Edvinsson, ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden, klippte band.

– Torggatans förlängning är ett perfekt exempel på hur bra det kan bli när kommunen och fastighetsägare gör gemensam sak. Det är många som bidragit till att det blivit så fint som det är! Jag ser ni framemot fortsättningen, hela vägen ned till Vänern, sa Gustav Edvinsson, ordförande Samhällsbyggnadsnämnden.

– Allt är planerat för att harmoniera med Lidköpings historia och identitet. Fastighetsägarna har förädlat och förändrat området och de har verkligen tagit tillvara på arkitekturen och programmerat området med ett varierat och spännande innehåll, sa Per Westerlind, processledare för stadsutveckling i Lidköpings kommun tidigare under arbetets gång.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: