Sandupptagning startar vecka 13

Vintern har äntligen släppt sitt grepp om Lidköping, därför börjar vi nu den årliga sandsopningen.

Sopningen pågår mellan veckorna 13-19

Under vecka 13 beräknas sandupptagningen påbörjas på gator, gång- och cykelvägar, skolor, förskolor och äldreboenden med start i de centrala delarna. Sopningen pågår mellan veckorna 13-19.

Passa på att sopa ut grus och sand från din gångbana innan kommunens sandupptagning startar. Sopa gärna ut cirka 1 meter utanför kantstenen för att underlätta för våra maskiner att få med all sand och grus.

I samband med sandupptagningen kommer vissa gator och parkeringsplatser att tillfälligt stängas av för parkering. Även där datumzon gäller för gatuparkering vill vi betona vikten av att parkeringsförbud respekteras. Vid eventuella överträdelser kommer parkeringsanmärkningar att utfärdas eftersom vårt arbete försvåras av kvarstående fordon.

Tack för att du respekterar parkeringsförbuden!

Sandsopning vecka 18

Vecka 18 sandsopar vi klart i Råda på måndag. Tisdag-onsdag vårstädas Ljunghed och Majåker och på torsdag städas Järpås, Gillstad och Saleby.

Sandsopning vecka 17

Vecka 17 kommer vi Lilleskog, Dalängen, Askeslätt, Vinninga och Filsbäck och städar bort vintern från gatorna. Vår planering ser ut såhär.

  • På måndag kör vi klart i Ulriksdal och Tofta industriområde.
  • På tisdag sandsopar vi i Lilleskog, Dalängen och Stubbehagens industriområde.
  • Under onsdagen städar vi Vinninga och Filsbäck.
  • Torsdag och fredag börjar vi på Askeslätt och kör även klart Lilleskog, Dalängen och Stubbehagens industriområde.

Sandsopning vecka 16

Vecka 16 börjar vi ta upp sand och grus i Tofta och fortsätter upp mot Stenhammar och ut mot Vänerblick.

Under torsdag 21 april städar vi Rådagatan och vill uppmana alla att respektera gällande parkeringsförbud. För att vi ska kunna göra vårt jobb på ett bra sätt och med ett bra resultat är det mycket viktigt att alla tillfälliga parkeringsförbud efterlevs. Vi har utökad bevakning av alla tillfälliga parkeringsförbud.

När Rådagatan är vårstädad gör vi klart i Stenhammar innan vi rör oss vidare mot Sjölunda.

Sandsopning vecka 14-15

Torsdag och fredag vecka 14 städar vi klart i området Gamla staden och Lidåker, samtidigt som vi börjar städa i Ågårdsområdet och Nya staden, området mellan Månesköldsgatan och Esplanaden (se markeringarna på kartorna). Under påsklovet vecka 15 fortsätter vi i Ågårdsområdet och passar dessutom på att vårstäda skolor, förskolor och en del parkeringar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: