Hållbara resor

Att se över dina resvanor är en god investering, mer än bara ekonomiskt. Om du cyklar eller går släpper du inte ut avgaser. Du slipper också parkeringsavgifter. Men framförallt mår du bättre.

 Ersättas med gång, cykel eller kollektivtrafik

En stor andel av bilresorna som görs i kommunen är pendlingsresor, arbetsresor eller korta resor inom stan. Resor som i de flesta fall skulle kunna ersättas med gång, cykel eller kollektivtrafik.

Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Dags att tänka om! Projektet Vintercyklist gör det enkelt att gå från sommarcyklist till vintercyklist.

Nu söker vi dig som cyklar sommartid men som brukar ställa cykeln vintertid och istället köra bil i högre utsträckning. Som vintercyklist får du bland annat däckbyte och dubbdäck. Som vintercyklist förbinder du dig att cykla till jobbet minst 3 ggr/vecka under perioden 30 november 2020 – 5 april 2021 samt att rapportera om dina resvanor och vinterväghållningen varannan vecka via ett webformulär.

Målet med projektet är att visa att cykeln är ett bekvämt och effektivt transportmedel under hela året. Det är dessutom både hälsosamt och miljövänligt!

Ta chansen att inspirera både dig själv och andra till att cykla under hela året – inte bara på sommaren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: