11 klasser och 294 elever tävlade i På Egna Ben 2021

Under hösten har 11 mellanstadieklasser med sammanlagt 294 elever deltagit i utmaningen På Egna Ben i Lidköping. Tillsammans har eleverna cyklat, promenerat och åkt buss 8601 km till och från skolan och därmed sparat 1,53 ton koldioxid. Läs mer på www.paegnaben.se Länk till annan webbplats.

På Egna Ben är en utmaning för mellanstadieklasser, som startades av Trafikkontoret i Göteborg. Klasser från Lidköping har deltagit sedan 2014. Årets vinnare blev:

  1. 1:a pris Klass 10B Månesköldskolan som vinner 5000 kr till klasskassan
  2. 2:a pris Klass 09A Månesköldskolan som vinner 3000 kr till klasskassan
  3. 3:a pris Klass 09 Lidåkerskolan som vinner en 1500 kr till klasskassan

Samtliga övriga klasser som har deltagit aktivt i tävlingen men som inte vunnit några huvudpriser får fina diplom och reflexer att använda nu när dagarna blir mörkare och mörkare!!

Samlar poäng genom resor och övningar

Klasserna har samlat poäng i utmaningen på olika sätt. När eleverna har gått, cyklat eller åkt kollektivt till och från skolan har de samlat poäng. Har eleverna dessutom fått en förälder eller syskon att göra samma sak, har de fått ytterligare poäng. De har också genomfört olika övningar i klassen med koppling till trafik och miljö.

41,56 ton koldioxid

Förra året var På egna ben med och sparade totalt 41,56 ton koldioxid på de 233,481 km eleverna gick, cyklade eller åkte kollektivt till och från skolan.

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser.

De klasser som kämpar på och uppnår kvalgränsen är varje vecka med i utlottningen av fina priser. Under utmaningen kan man även samla värdefulla bonuspoäng genom att engagerade föräldrar och syskon också väljer hållbara resealternativ.

Slutsegraren blir den som samlat ihop flest poäng efter alla fem etapperna.

Oavsett hur det går för klassen i utmaningen så vinner alla värdefull kunskap om miljö, hälsa och trafiksäkerhet samtidigt som skolmiljön blir både säkrare och trivsammare.

Utmaningen kör igång under Europeiska Mobilitetsveckan och pågår i fem veckor (vecka 37-41).

Årets priser är:

Etapp Priser (4 st) :

Biobiljetter till hela klassen

Slutpriser:

  1. 5000 kr till klasskassan
  2. 3000 kr till klasskassan
  3. 1500 kr till klasskassan

Tröstpriser:

Fina tröstpriser delas ut till samtliga klasser som aktivt deltagit i utmaningen men som inte vunnit något av huvudpriserna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: