Europeiska Mobilitetsveckan 2021 16-22 september

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) 16 – 22 september är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra hållbara resor till fots, med cykel eller med kollektivtrafik. Här i Lidköping har vi deltagit i kampanjen i flera år. Bland annat har vi anordnat bilfritt centrum och gator, cykelorienteringar, cykelloppisar och diverse andra aktiviteter.

Lidköpingsrygga

I år kommer vi under veckan att anordna en informationskampanj i våra olika informationskanaler som hemsida, Facebook/Instagram. På olika sätt kommer vi under veckan informera om hur vi idag jobbar med frågan om hållbart resande i kommunen. Samtidigt kommer allmänheten och stadens arbetsplatser få en möjlighet att anmäla intresse till kommande projekt som Vintercyklist 2021/22 och cykelvänlig arbetsplats 2022.

Under mobilitetsveckan finns möjlighet att upptäcka Lidköping till fots eller med cykel genom att boka en ”Lidköpingsrygga” helt utan kostnad.

Du bokar via mejl till lidkopingsryggan@gmail.com, sms till Anna på 0725-499 483 eller via Messenger till Facebook Lidköpingsryggan

Lidköpingsryggan är en rolig utmaning som går ut på att ta sig runt i staden, klura ut uppgifter och få nya ledtrådar som leder dig mot målet. Med dig har du en ryggsäck med olika kombinationslås och en bok som tar dig runt i staden. Lite som ett escape game i en ryggsäck med staden som spelplan.

Lördagen den 18 september klockan 09.00 – 14.00 finns kommunen och Turistbyrån på plats på torget och informerar om hållbart resande m.m. Samtidigt visar vi upp stadens hyrcykelsystem.

Här hittar du mer information och länkar om trafikantveckan.

För mer information kontakta:

Dennis Tomazic, Trafikplanerare Hållbara Resor, Lidköpings kommun

0510-770204 dennis.tomazic@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: