Golvläggare med erfarenhet

Start
4 sep 2023
Var
Campus
Poäng/tid
1100 p lärling
Studietakt
100%
Studieform
Lärling
Start
---
Var
Campus
Poäng/tid
1100 p lärling
Studietakt
100%
Studieform
Lärling

Den här utbildningen vänder sig till dig som redan jobbar som golvläggare eller har jobbat inom branschen men är i behov av att skaffa dig en utbildning

Viktigt

Till kursstarten för varje lärlingsutbildning behöver du på egen hand kontakta ett företag där du kan fullgöra lärlingsutbildningen. Minst 70 % av utbildningen är förlagd på en arbetsplats med en handledare och resten är teori kombinerat med eget arbete eller träffar med läraren.

Beskrivning av programmet:

Underutbildningen läser du kurser på gymnasial nivå som vuxen där det ingår både teoretiska och praktiska moment inom golvläggning. Du kommer jobba med renovering, rivning av gamla golv och mattor, nybyggnationer men även andra varierande arbetsuppgifter. Utbildningstiden är två terminer, under ett år.

Förkunskaper tillgodoses och kan göra så att du blir klar snabbare med vissa moment beroende på dina tidigare erfarenheter

Du får med dig grundläggande kunskaper för att du ska bli anställningsbar för att sedan kunna utveckla dig vidare inom yrket.

Innehåll i programmet

Husbybyggnadsprocessen 200 p

Husbyggnad 1 100 p

Husbyggnad 2 200 p

Husbyggnad 3 ombyggnad 200 p

Golvläggning 1 100 p

Golvläggning 2 våtrum 100 p

Golvläggning 3 trä och laminat 200 p

Genomförande

Minst 70 procent av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. En dag per vecka är du på skolan och lär dig yrkesteori. Utbildningen passar dig som tar ett stort eget ansvar för dina studier.

Rekommenderad förkunskaper

Svenska grund eller Svenska som andraspråk

Om lärlingsutbildningar

Vuxenlärling är en utbildningsform som vänder sig först och främst till dig som inte har slutbetyg från gymnasieskolan. Har du gymnasieutbildning men är arbetslös eller har en tillfällig anställning så kan du också söka lärlingsutbildning för vuxna.

Lärlingsutbildningar som erbjuds är oftast utbildningar som det är lätt att få jobb inom (bristyrken). En stor del av utbildningen, minst 70 procent, sker ute på en arbetsplats med en handledare. Resterande del av tiden är teori som kan vara upplagd på skolan eller i form av eget arbete efter konsultation med din lärare.

Arbetsförlagd utbildning

Större delen av utbildningen är förlagd på en arbetsplats där du kan komma att ha mycket kundkontakt i en ständigt utvecklande bransch. Det är mycket viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift samt att du har en datorvana. Du behöver ha godkänt betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Idé om annat yrke

Har du idéer om ett annat yrke som du skulle vilja utbilda dig inom? Utbildningslängden varierar utifrån individuella förutsättningar.

Utbildningen är på heltid och är berättigad till studiemedel via CSN Länk till annan webbplats..
Heltid innebär att du studerar ca 40 timmar per vecka.