Idrottsgymnasium på frammarsch

På De la Gardiegymnasiet finns många möjligheter för elever som vill satsa extra mycket på sin idrott.

Bild från träning med det lokala fotbollsgymnasiet på De la Gardiegymnasiet

Nationell idrottsutbildning (NIU) tennis startar läsåret 21/22

I höst startar nationell idrottsutbildning (NIU) tennis med sex platser. Intresset är stort vilket kanske inte är så konstigt med tanke på tennisframgångar för lidköpingstennisen genom åren och att De la Gardiegymnasiet haft Riksidrottsgymnasium tidigare. Elever som vill gå NIU tennis kan välja mellan programmen Barn- och fritid, Ekonomi, Samhällsvetenskap och Teknik.

Lokalt idrottsgymnasium (LIU) - bandy, fotboll, ishockey

Det första lokala idrottsgymnasiet som startades på De la Gardiegymnasiet var bandy. Med ett gott samarbete med Villa Lidköping och duktiga idrottslärare har ett antal ungdomar tagit sig till såväl elitseriespel och landslagsuppdrag.

För två år sedan startade lokalt idrottsgymnasium fotboll upp med idrottslärarduon Maria Böröy och Helen Thomsen och fotbollsprofilen Daniel Nordmark med bland annat tränarlicens från UEFA.

Senaste tillskottet är ishockey där ungdomar drillas av idrottsläraren Karl Mouchard som har en lång erfarenhet, både spelare och tränare.

Kan kombineras med samtliga nationella program

Det lokala idrottsgymnasiet kan kombineras med samtliga nationella program. Varje vecka har man minst två lektionspass och det finns möjlighet att utöva sin idrott under hela gymnasietiden.

Upplägget lockar elever till De la Gardiegymnasiet, antalet sökande till LIU inför kommande läsår ser rekordartat ut.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: