Årets UF-Företag Shear Joy UF firades

Idag uppmärksammade representanter från Lidköpings kommun UF-företaget Shear Joy UF från De la Gardiegymnasiet som vann SM i Ung Företagsamhet i den tyngsta kategorin ”Årets UF-Företag”.

Jonas Sundström, kommunalråd och Andreas Bill, ordförande Utbildning & arbetsmarknadsnämnden uppvaktar vinnarna Isak Lager och Isak Drougge

Företagets affärsidé är att ta tillvara på ull

Shear Joy UF drivs av eleverna Isak Drougge, Isak Lager och Axel Andersson på Teknikprogrammet.

Att driva företag är komplext och som UF företagare har man fått lära sig grunderna i detta. Vi talar om kreativitet, initiativkraft och experiment. Detta tillsammans med en personliga utveckling ger en bra grund för att i framtiden bli en del av Lidköpings diversifierade näringsliv säger Anna Sundbom, näringslivschef Lidköpings kommun.

Företagets affärsidé är att ta tillvara på ull som normalt sett slängs och sälja som trädgårdsull att lägga i rabatterna för att hålla fukt och ge näring. De har också förädlat råvaran för att skapa skrubbtvål, garnflor samt rådjursskrämmor.

Vinnarna av Årets UF-företag på SM i Ung Företagsamhet får representera Sverige på EM, Company of the Year Competition under sommaren 2021. Vinnarna representerar även Ung Företagsamhet under olika evenemang följande läsår och fungerar som ambassadörer för organisationen.

De la Gardiegymnasiet har verkligen satsat på Ung Företagsamhet. Möjligheten att starta och driva ett UF-företag finns på flera av våra program. Detta är första gången någonsin ett UF-företag från Skaraborg vinner kategorin ”Årets UF-Företag” och det är riktigt bra för Lidköping, vi behöver mer sådant här. UF är viktigt. Stort grattis och lycka till i EM-finalen Shear Joy UF avslutar Ove Brodin, förvaltningschef på Utbildning & Arbetsmarknad.

Förutom lärare och elever deltog även Jonas Sundström, kommunalråd, Andreas Bill, ordförande Utbildning & arbetsmarknadsnämnden, Magnus Thilén, gymnasiechef på De la Gardiegymnasiet och Håkan Karlsson, ämnesansvarig UF-lärare i firandet.

Motivering

"Årets UF-företag har en jordnära innovation, god affärsmässighet och stora möjligheter att skala upp. Med upptäckt om svinnets storlek och en rik råvarotillgång har UF-företaget lagt grunden för en affärsidé som skapar ett rent nöje."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: