Stort intresse för De la Gardiegymnasiet

Efter det lyckade öppna huset i höstas verkar intresset för gymnasiestudier på De la Gardiegymnasiet större än någonsin.

Lättare att göra en stor skola liten än tvärtom

- Det är ett högt tryck på flesta programmen och påfallande många intresserade elever kommer från Skara och Vara. Det verkar som många ungdomar vill till en större skola och skapa nya kontakter säger Magnus Thilén, gymnasiechef. Det är lättare att göra en stor skola liten än tvärtom, man kan som elev på DLG träffa enormt mycket folk eller också välja att till största delen hålla sig till programmets studielandskap och salar.

Det strömmade in bokningar av skuggning från elever i årskurs 9 efter det öppna huset i höstas och i stort sett alla skuggningstillfällen innan jul var uppbokade.

Gymnasievalet är i gång

Mellan terminsstart och 1 februari pågår gymnasievalet.

- Det finns fortfarande möjlighet för elever som är osäkra att boka skuggning och följa en klass på gymnasiet en halv eller hel dag för att få mer information om programmet och också en känsla för utbildningen berättar Magnus Thilén.

Populärt med LIU bandy, fotboll och ishockey

Det är också ett stort intresse för LIU, det lokala idrottsgymnasiet, med bandy, fotboll och ishockey. LIU går att kombinera med samtliga nationella program på skolan och motsvarar 200 studiepoäng. Ett informationsmöte om upplägget för LIU är planerat till den 19 januari.

- Vi ser verkligen framemot gymnasievalet, efter så mycket positiv feedback, skuggningsbesök på programmen, mail och telefonsamtal säger min känsla mig att DLG aldrig varit så populärt som det är just nu avslutar Magnus Thilén, gymnasiechef.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: