Välkommen till
DLG Musik

Musik passar dig som vill utveckla din kreativitet och musikalitet samtidigt som du skaffar dig en behörighet för vidare studier på högskola.

DLG Musik ger dig unika möjligheter.
Skräddarsy din egen utbildning.
Bli den du vill vara!

Under dina tre år tränas du av skickliga musiker och lärare, och får många tillfällen att medverka på olika slags konserter där du utvecklar din musikalitet och självförtroende. Några av höjdpunkterna är julkonserter, turnéveckor, ensemblekonserter och treornas slutproduktion. Som musikelev hos oss får du delta i musiktävlingen De la Vision där eleverna framför egna låtar.
Eventet är en mycket uppskattad musikfestival.

Individuell undervisning under hela din utbildning

Som elev får du individuell undervisning på två instrument/sång under alla tre årskurserna. Du har ensemble tillsammans med dina klasskamrater och i våra inspelningsstudios får du lära dig musikproduktion där du också kan spela in din egen musik. En bred musik-teoretisk grund ger dig goda förutsättningar för vidare musikstudier.

Nyrenoverad aula

Aulan - en av våra scenlokaler är nyrenoverad med nytt ljud- och ljus, nya backdrops, ridåer och mobila ljudabsorbenter och stolar.

Få det bästa av två världar

Som gymnasieelev hos oss kommer du få möjlighet att träffa artister, musiker från branschen, delta i workshops för att inspireras och lära dig mer om musikeryrket och att producera musik. Programmet har även en nära kontakt med högre musikutbildningar.

Alla elever har möjlighet att läsa kursen entreprenörskap där man lär sig att starta ett företag. För att växa som individ tror vi det är viktigt med olika slags möten där man får utveckla sina förmågor och sin kreativitet. Vi åker på konserter, musikaler och har utbyten med andra länder.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får en bred bas för fortsatta studier, främst inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Centralt i utbildningen är kreativitet, nyfikenhet, kommunikation samt förmåga till eget skapande.

Poängplan DLG Musik 2022/2023

Gymnasiegemensamma ämnen 1150 pPoäng

År

Engelska 5

100

1

Engelska 6

100

2

Historia 1b

100

2

Historia 2b - kultur

100

3

Idrott och hälsa 1

100

1,2

Matematik 1b

100

1

Naturkunskap 1b

100

2

Religionskunskap 1b

50

3

Samhällskunskap 1b

100

1

Svenska 1 / svenska som andraspråk 1

100

1

Svenska 2 / svenska som andraspråk 2

100

2

Svenska 3 / svenska som andraspråk 3

100

3

För elever på yrkesprogram är 300 poäng svenska och engelska obligatoriskt från läsåret 2023/24 men går att välja bort.

Programgemensamma karaktärsämnen 150 p


Poäng

År

Estetisk kommunikation 1

100

3

Konstarterna och samhället

50

3

Inriktning Musik 400p

Poäng

År

Ensemble med körsång

200

1,2

Gehörs- och musiklära 1

100

1,2,3

Instrument eller sång 1

100

1,2,3

Programfördjupning 300 p


Poäng

År

Ensemble 2

100

3

Instrument eller sång 1

100

1,2,3

Musikproduktion 1

100

1

Valbar programfördjupning 500 pPoäng

År

Arrangering och komposition

100

2

ellerMatematik 2B

100

2

Musikproduktion

100

3

ellerNaturkunskap 2

100

3

Övriga kurser 300 p


Poäng

År

Individuellt val

200

2,3

Gymnasiearbete

100

3

Skolans värdegrund

Skolans ledord är Lärande genom Delaktighet, Laganda och Glädje (DLG), vilket är något vi strävar efter att alla elever ska känna under sin gymnasietid.

De la Vision

De la Vision - vår egen musikfestival! Originalmusik framförd av eleverna live och som publik kan man under kvällen, tillsammans med jury, sms-rösta fram en vinnare. Save the date - 10 februari 2023 19.00, De la Gardiegymnasiets aula. Biljetter kommer att säljas senare på Towni.se!

De la Festival

En ungdomsfestival fylld av artister, mattält, dans, konst, foto- och film.

Så söker du till DLG Musik

Ta en första kontakt genom att skriva till ansokan.lidkoping@dlgmusik.se eller kontakta Mikael Dalemo, arbetslagsledare telefon 0510-77 12 43 så guidar vi dig vidare. Har du frågor, tveka inte på att höra av dig!

Du söker till vårt program och skola genom www.utbildningskaraborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresseanmälan

Få mer information när det börjar bli dags att ansöka. Fyll i formuläret och berätta gärna vilken av våra tre profiler du är intresserad av. Har du annan information eller kontaktuppgifter som du vill skicka med kan du skriva den i meddelandefältet.

OBS! Anmälan är inte bindande.

 1. Du söker till DLG Musik via Utbildning Skaraborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om du vill kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola för att få hjälp att söka till DLG Musik
 2. Din ansökan registreras först hos din kommuns antagningskansli. När första ansökningsperioden stängt skickas alla ansökningar till Utbildning Skaraborg Länk till annan webbplats.. De skickar sedan listor till oss på DLG Musik med kontaktuppgifter till alla som sökt till oss.
 3. Du kommer att kallas till ett antagningsprov/audition via brev. Antagningsprovet/audition består av olika moment, till exempel intervju och att du visar upp något på ditt/dina instrument. Du kommer få information om de olika momenten i god tid före din audition. Dessa antagningsprov sker oftast i vecka 10.
 4. I slutet av april skickas det preliminära antagningsbeskedet ut.
 5. Första veckan i juli får du det definitiva antagningsbeskedet.
 6. I mitten av augusti är du varmt välkommen till oss på DLG Musik!

Om personuppgifter

Vi sparar dina personuppgifter i syfte att kontakta dig för uppföljning gällande ditt gymnasieval. Vi sparar dina kontaktuppgifter upp till 2 år eller fram tills dess att du sökt in till gymnasiet. Du kan när som helst meddela oss om att du önskar att vi tar bort alla uppgifter som vi har sparade och som är kopplade till dig genom att kontakta Mikael Dalemo. Den rättsliga grund som vi använder oss för att spara dina uppgifter är genom ditt samtycke som du lämnar när du fyller i formuläret.

Vad tycker våra elever


Tidigare elever berättar

 • Julia Ohlin

  Tidigare elev DLG Musik


  Studerar musikalutbildningen på Balettakademien Göteborg. Det bästa med DLG Musik är att jag fick utveckla min musikalitet och kreativitet.

 • Ludwig Jungslätt

  Tidigare elev DLG Musik


  Jag studerar på Musikhögskolan i Göteborg och skriver egen musik som finns på Spotify. Fick tre härliga gymnasieår på DLG. Jättebra lärare och trivdes bra!

 • Rebecca Hjelm

  Tidigare elev DLG Musik


  Jobbar som affärsjurist på en advokatbyrå. Fantastiskt bra program! Fin sammanhållning på hela skolan! Du får hålla på med det du gillar samtidigt som du får högskolebehörighet.