Mats Alfredsson – Streetwalk

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Mats Alfredsson är verksam som street photographer med världen som arbetsfält. Genren går ut på att upptäcka och fånga både små som stora händelser i den urbana offentliga miljön. Utställningen pågår 9 september -14 oktober.

Streetwalk  9 september - 14 oktober 

Mats Alfredsson är verksam som street photographer med världen som arbetsfält.Genren går ut på att upptäcka och fånga både små som stora händelser i den urbana offentliga miljön.

 Bilderna speglar gatans ständigt pågående teater och innehåller i princip alltid människor som på något sätt interagerar med andra personer, eller den miljö de befinner sig i. Det kan vara paret som kysser varann innanför glasdörren till den lokala puben, eller kvinnan som skrattar högt i sin mobil i Chicagos tunnelbana. Bilderna är fotograferade på allt från gator och torg, till pubar och tunnelbanor. 

En grundregel är att aldrig arrangera något i förväg, människorna på bilderna är alltid för honom okända personer. Ibland pratar han med dem efter att bilden är tagen, ibland försvinner ögonblicket snabbt och de möts aldrig igen.Hans mission är att dokumentera världen och människan precis som den ser ut idag. Osminkat och realistiskt.

Bilderna i den här utställningen är bland annat hämtade från städer som Chicago, Melbourne, Göteborg, Kap Verde, Dublin, och Barcelona.

Mats har under de senaste åtta åren haft en rad separata utställningar, runt om i Sverige.

Han ingår också i ett internationellt fotokollektiv. The Street Collective, med fotografer från Tyskland, England, Israel, Frankrike, Indien och USA. Under det här året har han även ställt ut sina bilder i Chicago. För 1,5 år sedan gav han ut sin första bok, Chicago Streetwalk, Ca 160 sidor med bilder enbart från en stad som är djupt förankrad i hans hjärta.

Läs mer om Mats Alfredsson – Streetwalk på destination Läckö-Kinnekulle

Tid och plats
Lidköpings Konsthall

Visa större karta

Andra evenemang idag