Bibliotek

Föreställning för barn och familj, byggd på den genomtrevliga berättelsen av Kerstin Sundh.
Eva Ahlberg bjuder på levande teater med finurliga ombyten, överraskande snö och mycket kontakt med barnen i publiken.
Föreställningen är ca 30 minuter lång och passar barn från 3-6 år. Fri entré

Sedan 2006 har Lidköpings kommun haft ett samverkansavtal med staden Rockford i USA. Sedan 2014 gäller samarbetet även Skaraborg. Syftet med samarbetet är att växa lokalt genom att arbeta globalt. 120 elever från Lidköping och företaget runt om i Skaraborg har dragit nytta av samarbetet. Linnea Bengtsson från Lidköping som under elva års tid har agerat som representant för Lidköping & Skaraborg på plats i Rockford kommer och berättar om vad samarbetet har genererat. Fri entré! Det går bra att köpa med sig lunch från t ex Bookhouse café.

För några år sedan höll Mats Grimfoot ett bejublat föredrag här om Svalbard. Nu är han tillbaka till Lidköping och biblioteket med föredrag och bildvisning.  Så här skriver han: “Funeral Range, Headless Creek, Deadmen Valley. Många män har förlorat sina liv i jakten på guld och pälsar längs South Nahanni River. Med bultande hjärtan tar vi oss nedför flodens brusande forsar, genom djupa kanjoner, förbi urskogar med doft av mossa och förmultning. Även vi söker äventyret när vi paddlar de 35 milen genom Kanadas vildmarker.”
Biljetter á 50:- köps/bokas i receptionen fr o m 22/1 tel 0510-770050. Arrangeras i samarbete mellan Lidköpings Fotoklubb, Studiefrämjandet och stadsbiblioteket.

Välkomna till något riktigt speciellt och spännande! Egensinning, dynamisk jazz/pop/reggae/country/annan musik som går alla möjliga vägar men alltid tillsammans i gruppens mycket enhetliga och genomarbetade sound. Musikerna utmanar varandra ständigt och skapar nya versioner av sin musik vid varje tillfälle. Johan Björklund – trummor
Mats Eriksson – gitarr
Björn Almgren – saxofon, percussion
Magnus Bergström – bas