Företagare och Covid-19

Här har vi samlat viktig information och länkar till nationella, regionala och lokala åtgärder för att hjälpa näringslivet under Covid-19.

Information från Lidköpings kommun

Längst ner vid fliken "relaterad information" finns alla åtgärder som vi som kommun tagit till följd av coronaviruset.

Samlad information från myndigheter och organisationer finns på Verksamt.se
Klicka här för att komma till hemsidan Länk till annan webbplats.

ALMI

Samlad information med anledning av coronaviruset finns på Almis hemsida Länk till annan webbplats.

Almis nya brygglån, läs mer här Länk till annan webbplats.

Betalningssvårigheter

Har du betalningssvårigheter eller söker finansiering på grund av coronaviruset? Mer information här Länk till annan webbplats.

Anstånd med skatter och avgifter. Läs mer på Skatteverkets hemsida Länk till annan webbplats.

Saknar du någon länk eller vill tipsa om något så hör gärna av dig till oss!

På Verksamt.se finns samlad information och hänvisningar för dig som är arbetsgivare om vad som gäller om du har anställda och ditt företag påverkas av coronaviruset.

Klicka här för att komma till verksamt.se Länk till annan webbplats.

Rekommendationer och information från Folkhälsomyndigheten

Det här kan din verksamhet göra. Läs mer på folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats.

Här finns samlad information och hänvisningar för dig som är arbetsgivare om vad som gäller om du har anställda och ditt företag påverkas av coronaviruset.

Läs mer på verksamt.se Länk till annan webbplats.

FöretagsAkuten i Skaraborg finns här för att stötta dig som är småföretagare, såväl nystartad som väletablerad.
FöretagsAkuten erbjuder kostnadsfri konfidentiell företagsrådgivning med anledning av att det nya Coronaviruset Covid-19 snabbt skapat allvarliga konsekvenser. Läs mer på kommunalförbundets hemsida Länk till annan webbplats.

Lagen (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen började gälla 1 juli 2020. I anslutning till lagen har tagit fram föreskrifter och allmänna råd (Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd [HSLF-FS 2020:37] om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen) Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida Länk till annan webbplats.

Åtgärder efter 23 december 2021

  • Bara sittande gäster tillåts på serveringsställen och avstånd mellan olika sällskap krävs.
  • Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tillåts bara sittande gäster om det är fler än 20 personer, oavsett vaccinationsbevis.
  • Utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, en maxstorlek på 8 personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 gäster eller deltagare.
  • Vid tillställningar på fler än 500 gäster eller deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och en maxstorlek på 8 personer per sällskap
Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: