Lidköping fortsätter att växa

I veckan publicerades SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, befolkningen växer på många håll. Även i Lidköpings kommun har folkmängden ökat.

Fler flyttar hit

Lidköpings befolkning fortsätter att växa och ligger väl i linje med målsättningen att nå 45000 invånare. Under 2020 färdigställdes cirka 266 bostäder vilket är en riktigt god grund för fortsatt utveckling av kommunen, säger Ulrika Strandroth frid, kommundirektör.

I Lidköping bor numera 40 328 personer. Det är en ökning med 239 personer, motsvarande 0,6 procent, jämfört med år 2019.

Främsta skälet till att Lidköping växer är inflyttningen. Kommunen registrerar 1 684 inflyttade, jämfört med 1 456 utflyttade.

– Lidköping är en av de kommuner som har haft en kännbar befolkningstillväxt under de senaste åren. På tio års sikt har antalet invånare gått upp från 38 048 till 40 328, alltså en ökning med 6 procent, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

I riket är vi en halv procent fler

I hela Sverige är vi, enligt den senaste befolkningsstatistiken, 10 379 295 invånare. Det är en ökning med 0,5 procent jämfört med 2019.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: