Krisberedskapsveckan 27 september – 3 oktober

Krisberedskapsveckan arrangeras årligen vecka 39 och i år infaller den 27 september – 3 oktober. Det är en årlig informationskampanj som arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och som syftar till att öka människors motståndskraft inför samhällskriser av olika slag.

bilden  visar vad krislådan kan inneålla

I år firar Sverige 100 år av demokrati, demokrati är ett av Sveriges skyddsvärden och behöver skyddas så att vi kan fortsätta att leva i ett öppet och demokratiskt land. Sveriges motståndskraft börjar i varje människas engagemang i det lilla. Fler personer behöver reflektera över hur de kan lösa vardagen om det sker en samhällsstörning eller kris. Varje människa är en viktig resurs i vårt lands samlade förmåga att möta olika kriser.

Om det blir ett långvarigt strömavbrott eller någon annan allvarlig störning i samhället måste du själv ha en hemberedskap. Det betyder att du behöver kunna tillgodose dina grundläggande behov så som vatten, mat och värme när samhällets tjänster inte fungerar som vanligt. Du behöver också kunna kommunicera med andra och få information från media och myndigheter vid en kris.

På webbsidan dinsakerhet.se Länk till annan webbplats. kan du läsa om hemberedskap och få tips på vad du kan göra för att vara förberedd.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: