enough is enough

Enough is enough

Idag lyser budskapet ENOUGH IS ENOUGH orubbligt över hela Lidköping.

En dag då näringsliv, föreningsliv och Lidköpings kommun gått samman och tar ställning mot mäns våld mot kvinnor. Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.

Var tredje vecka dödas en kvinna av en man. 2020 anmäldes 39 200 misshandelsbrott och. 8690 våldtäkter mot kvinnor och flickor. Det är mer än en våldtäkt i timmen, dygnet runt, året om och då vet vi att mörkertalet är oerhört stort. Längst ner i våldspyramiden finns nedvärderande språk gentemot kvinnor, sexistiska skämt och dåliga värderingar. Längst upp finns mord. Därför är det så viktigt att vi alla säger ifrån då vi hör denna typ av språk på vår arbetsplats, i skolan eller i omklädningsrummet.

Trots att vi i Sverige kommit långt i jämställdhetsarbetet så måste vi fortsatt sätta fokus på mäns våld mot kvinnor. Det är inte acceptabelt att det ser ut som det gör i Sverige idag, 2021. Genom att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor under parollen ”Enough is Enough” vill vi visa att vi tar ställning i denna viktiga fråga, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör för Lidköpings kommun.

Att ENOUGH IS ENOUGH infaller just den 25 november är ingen slump. Det är den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Oavsett var du vänder blicken i Lidköping den 25 november möts du av det gul/svarta budskapet: ENOUGH IS ENOUGH och där allt överskott går oavkortat till Kvinnojouren Linnéan i Lidköping.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: