Lidköping och Skövde tar gemensamt sikte på SM-veckan

Lidköping och Skövde kommer gemensamt ansöka om värdskapet för SM-veckan sommar 2026, alternativt 2027 eller 2028. Ansökan kommer att skickas in innan sommaren och ambitionen är att tillsammans skapa förutsättningar för en sprakande idrottsfest i Skaraborg. 

SM veckan

Anna Ohlin Ek, Katarina Jonsson, Jonas Sundström och Mats Olsson i startgroparna för SM-veckan

SM-veckan är ett av Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang som sam-lar svenska mästerskap för seniorer i olika idrotter i en och samma stad under en vecka.

SM vackan Jonas Sundström

-Vi vill gemensamt bidra till att idrotten får ta plats och skapa förutsättningar för alla passionerade utövare att få ett bra mästerskap på bra platser, säger Jonas Sundström, kommunstyrelsens ordförande i Lidköping. Här finns alla förutsättningar för att göra det riktigt bra, särskilt när vi väljer att göra det tillsammans. Samarbetet stärker vår region och kommer att gynna både SM-veckan och oss.

SM-veckan är en möjlighet att stå värd för en idrottslig folkfest och Lidköping och Skövde kan tillsammans med andra grannkommuners utbud av föreningar och arenor komplettera varandra och skapa goda förutsättningar för mottagande av SM-veckans alla möjliga idrotter.

SM veckan Katarina Jonsson

-Förutom stora turismekonomiska effekter och marknadsföring av Lidköping, Skövde och regionen som helhet så skapar evenemanget en långsiktig samverkan och utveckling av förenings- och näringslivet, säger Katarina Jonsson, Kommunstyrelsens Ordförande i Skövde. Det kommer att stärka vår förmåga att gemensamt arrangera stora evenemang framöver, vilket vi tror medför stora vins-ter för medborgarna.

Om SM-veckan

SM-veckan genomförs varje år på olika orter i Sverige, vinter respektive sommar. SM-veckan är öppen för Riksidrottsförbundets medlemmar, 71 specialidrottsförbund, vilka representerar upp emot 210 idrotter. SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: