Lidköping deltar i Göteborgs Kulturkalas 2018

Lidköping deltar i Göteborgs Kulturkalas 2018

Lidköpings kommun har nästan 40 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga.

I Lidköping är det viktigt med en välkomnande känsla och ett  hållbart tänk. Det är till och med deras vision. Man tycker om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av deras storlek har över 30 kaféer? I Lidköping lever man nära vattnet, jorden och varandra. Kommunen vill att du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner där för resten av livet.

Så var det det här med hållbarhet också. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag. I Lidköping vill man värna om sin vackra natur, man satsar på framtidens energilösningar och vill utveckla välfärden för unga och gamla. Bara för att nämna något. Lidköping och dess invånare önskar dig välkommen på besök men allra helst som ny Lisch-bo!

Vår frågetävling från Göteborgs kulturkalas den 14-19 augusti med de rätta svaren:

1. Lidköping och Göteborg firar jubileum samma år (575 år respektive 400 år). Vilket år avses?

Rätt svar: 2021

2. I Lidköping finns ett av Sveriges mer kända slott. Vad heter slottet?

Rätt svar: Läckö slott

3. ”Vänerns röda guld skapar jobb runt Vänern”. Vilken fiskdelikatess syftar vi på?

Rätt svar: Vänerlöjrom/löjrom/siklöjrom/rom

4. Lidköpings kommun har lika lång kuststräcka som… A) Halland! B) Bohuslän! C) Blekinge!

Rätt svar: Halland

5. Lidköping är en av Sveriges cafétätaste kommuner med många välrenommerade caféer och konditorier. Hur många finns det? A) Färre än 15 st. B) 16 – 25 st. C) Fler än 25 st.

Rätt svar: Fler än 25 st.