Bibliotek

Barnavdelning

På barnavdelningen kan du hitta massor av roliga och spännande böcker. Det finns också pussel, spel, dataspel, filmer, ljudböcker, talböcker, musik, diabilder med mera. Fråga personalen om du behöver boktips eller annan hjälp.

Låna, läsa och söka på biblioteket

För att låna hos oss behöver du ett lånekort och en pinkod samt fylla i en samtyckesblankett. Båda funktionerna finns i Självservice under Kultur och Fritid. Du kan också skaffa lånekort direkt på plats i biblioteket.

Bibliotek för alla

Biblioteket är till för alla och alla har rätt att kunna utnyttja bibliotekets tjänster. Stadsbiblioteket är modernt och tillgänglighetsanpassat.

Ny i Sverige

På Lidköping stadsbiblioteket finns böcker och annat material som kan hjälpa dig som är ny i Sverige. Vill du lära dig svenska kan du låna språkkurser, ordböcker och lättlästa böcker.

Bibliotekets öppettider och annan information

Här hittar du information om bibliotekets öppettider, fjärrlån, låneregler, låna dator, släktforskning med mera.

Evenemang på biblioteken

Här hittar du alla vara evenemang och aktiviteter på biblioteken

Bibliotek Västra Skaraborg

För att skapa den bästa biblioteksverksamheten för våra besökare har biblioteken i Skara, Vara, Lidköping, Götene, Grästorp och Essunga, sedan i slutet på november 2018, gått samman i ett gemensamt bibliotekssystem.

Boka en bibliotekarie

Om du har frågor som tar lite längre tid, hjälp med till exempel informationssökning, databaser eller vill du ha personlig hjälp med exempelvis läsplattor, smarta telefoner eller datorer - så kan du boka en bibliotekarie.

E-böcker, ljudböcker och film

Du vet väl att du kan låna e-böcker/ljudböcker via biblioteket? I och med vårt samarbete inom Bibliotek Västra Skaraborg har vi en ny e-bokssida.

Ungdomsavdelningen

För dig som är ung – från 13 år. På vårt bibliotek finns en särskild avdelning för dig som är ung. Vi har roliga och spännande böcker, manga, serier och mysiga läsplatser.

Bokbussen

I bokbussen finns många av de senaste och mest aktuella böckerna. Du hittar även cd-böcker och många olika tidskrifter.

Filialbibliotek

I Lidköpings kommun finns det filialbibliotek i Järpås, Tun och Vinninga.