Filialbibliotek

Det finns filialbibliotek i Järpås, Tun och Vinninga

Obs! Alla filialbibliotek är stängda tills vidare!

I Lidköpings kommun finns det filialbibliotek i Järpås, Tun och Vinninga. I Tun och Vinninga du kan få tillgång till biblioteket alla dagar i veckan mellan klockan 07:00 och 22:00 även när det inte finns personal på plats via tjänsten Meröppet. Besök biblioteket under de bemannade tiderna för att ansöka om en Meröppet-tagg, som är en egen nyckel till biblioteket.

OBS! Meröppet fungerar inte tillsvidare.

På alla dessa filialbibliotek finns trådlöst nätverk.

Biblioteket i Järpås är stängt tills vidare.

Öppettider

Måndagar klockan 16:00 – 19:00
Övrig tid kan du låna genom att använda den självbetjäningsstation som finns. Till detta behövs lånekort och personlig pinkod.

Järpås bibliotek

På Järpås bibliotek kan du läsa och låna skön- och facklitteratur inom många områden, från de allra senast utgivna, till klassikerna. Föredrar du att istället lyssna på din bok finns böcker på cd.

Biblioteket prenumererar på ett tjugotal tidningar och tidskrifter, till exempel: Allt om mat, Må bra, Tara, Teknikens värld, Illustrerad vetenskap. Det som inte finns här går förstås att beställa från stadsbiblioteket i Lidköping.

Det finns en dator att låna för att använda internet

Adressen är: Björkhaga äldrecenter, Långgatan 19, 531 75 Järpås

Biblioteket i Tun är stängt tills vidare

Meröppet

Biblioteket i Tun är Meröppet, vilket betyder att du kan få tillgång till biblioteket alla dagar i veckan mellan 07 och 22 även när det inte finns personal på plats. Besök biblioteket under de bemannade tiderna för att få en meröppet-tagg – en egen nyckel till biblioteket. Då finns det möjlighet att låna och lämna böcker, använda dator och använda bibliotekets lokaler för studier och möten.

Mötesplatsen i Tun har nya öppettider

Måndag, onsdag och torsdag 10-16
Tisdag och fredag 10-14
Lördag söndag och helgdag 11-14

Tuns bibliotek

I Tuns biblioteket finns cirka 8000 böcker samt cd-böcker, ett tjugotal olika tidskrifter för utlån. Det finns även dagstidningar. Det finns pekböcker för de allra minsta, bilder- fack- och ungdomsböcker och sago- och musik-cd för utlån. Det finns dessutom en innehållsrik hylla med ”börja läsa-böcker”.
Vi hjälper dig att beställa de böcker som inte finns på vårt bibliotek. Om du har funktionsnedsättning som gör att du inte kan läsa tryckta böcker tar vi gärna hem talböcker. Vi ger biblioteksservice till skola, förskola och fritids. Det finns även möjlighet att ordna mindre utställningar på biblioteket En del av bokhyllorna på biblioteket kan skjutas åt sidan och rummet kan då möbleras som hörsal med plats för ca 60 personer eller användas för barnteater.

Ring 0510-77 66 10 för studiebesök eller klassbesök.
Adress: Silvii väg 33, 530 30 Tun

Biblioteket i Vinninga är stängt tills vidare

Öppettider

Måndagar klockan 13:00-17:00
Tisdagar klockan 16:00 -19:00
Onsdagar klockan 10:00-15:30

Obs! Meröppet gäller ej tills vidare!

Biblioteket i Vinninga är Meröppet, vilket betyder att du kan få tillgång till biblioteket alla dagar i veckan mellan 07 och 22 även när det inte finns personal på plats. Besök biblioteket under de bemannade tiderna för att få en meröppet-tagg – en egen nyckel till biblioteket. Då finns det möjlighet att låna och lämna böcker, använda dator och använda bibliotekets lokaler för studier och möten.
Obs! Katter kan finnas i lokalerna!

Bäcklidens mötesplats har öppet vardagar klockan 07.00 – 16:00, helgdagar klockan 10:00 – 16:00 och då är biblioteket alltid tillgängligt.

Vinninga bibliotek

På Vinninga bibliotek kan du låna romaner, deckare, faktaböcker, barn- och ungdomsböcker; böcker för nybörjarläsare, bilderböcker och pekböcker för de allra minsta, cd-böcker för både vuxna och barn. Det finns också pussel och musik-cd för barn.

Vi hjälper gärna till om du vill reservera en bok eller cd-bok som finns på stadsbiblioteket, någon av de andra filialerna eller bokbussen. Böcker med stor stil och talböcker kan vi också ta hem. De är till för alla som har någon funktionsnedsättning, som gör att man inte kan läsa tryckta böcker.
Lånetiden för böcker, cd-böcker, tidskrifter, pussel och musik-cd är 4 veckor. Efterfrågade böcker och cd-böcker får lånas 14 dagar.

Vi har dessa tidskrifter:

Allt om husvagn & camping, Allt om handarbete Sömnad, Allt om handarbete Stickning, Allt om mat, Allt om resor, Allt om trädgård, Amelia, Antik Auktion, Drömhem & trädgård, Goal, Hus & Hem, ICA-kuriren, Illustrerad vetenskap, Lantliv, Må bra, Populär historia, Tara, Wheels. För de yngre besökarna finns Bamse, Julia och Kamratposten. Alla äldre nummer är till utlån.

Skolor, äldreboende

Skolklasser är välkomna till biblioteket för att låna böcker/bokbackar och få boktips. Tretton förskole- och fritidsavdelningar samt ett äldreboende får bokbackar/böcker från Vinninga bibliotek. Skolan, förskolan och fritids får låna bokbackar 2 månader.

Ring 0510-77 16 59 för studiebesök eller klassbesök.

Adressen är: Bäckliden, Mariestadsvägen 1, 531 71 Vinninga

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: