Ny i Sverige

På Lidköping stadsbiblioteket finns böcker och annat material som kan hjälpa dig som är ny i Sverige. Vill du lära dig svenska kan du låna språkkurser, ordböcker och lättlästa böcker.

Språkkompis online

Kompis Sverige bedriver ett antal olika projekt som alla syftar till att skapa möten mellan människor. Projekten stöder på olika sätt vår vision om ett samhälle där alla deltar på lika villkor och känner tillit till varandra. Läs mer om Språkkompis onlinelänk till annan webbplats

Språkstudio

Här finns en språkstudio som består av läroböcker i svenska som andraspråk och sex stycken Ipads med olika språkträningsprogram. Två Ipads är fasta och finns vid hyllorna med mångspråksböcker och Lättläst för vuxna.
Övriga fyra Ipads kan man låna i receptionen och använda på biblioteket. Det finns även hörlurar till samtliga Ipads.

Andra språk

På biblioteket finns även litteratur på andra språk. Det finns både barn- och vuxenböcker. Om böckerna inte finns på just ditt språk så beställer vi gärna hem. Det finns också en tjänst där man kan läsa e-böcker och lyssna på ljudböcker på andra språk: Läs mer hur du kan läsa e-böcker och lyssna ljudböker på andra språklänk till annan webbplats

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: