Nytt nationellt skyltsystem på Kartåsens återvinningscentral

Nytt skyltsystem

Sommaren 2020 började en ny era inom avfallshanteringen. Då fanns de nya avfallssymboler att beställa från Avfall Sverige, helt gratis. Det är ett färgglatt och effektivt verktyg för att öka återvinningen. I helgen var det dags för byte av skyltar på Kartåsens återvinningscentral.

Ett enhetligt sätt att vägleda i sorteringen gör det lättare att göra rätt. Tidigare har i princip varje kommun eller avfallsbolag haft sitt eget maner, ytterligare andra symboler finns på förpackningar och på återvinningsstationer. Det blir lätt förvirrande för de som förväntas lämna rätt avfall i rätt kärl. Med inspiration från Danmark lanserar Avfall Sverige därför ett svenskt system, som erbjuds till kommuner och andra avfallshanterare men också till producenter, skriver avfall Sverige på sidan där man kan hämta ner det material man behöver.

Läs mera på Avfall Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: