Nu startar vi hämtningen av trädgårdsavfall!

Vecka 16 startar säsongen för hämtning av trädgårdsavfall, ett säkert vårtecken. Här har vi samlat lite information kring hämtningsintervall, områdesindelning och hur du kan tecka ditt abonnemang.

Hämtning av trädgårdsavfall i Lidköpings kommun

Då har våren gjort sitt inträde och med det trädgårdsarbetet, som allt som oftast genererar trädgårdsavfall. Sedan några år tillbaka erbjuder Renhållningen hämtning av trädgårdsavfall vid en- och tvåfamiljshus för att du som invånare ska kunna göra dig av med avfallet på ett hållbart sätt. Trädgårdsavfallet körs till Kartåsen där det komposteras och blir till näringsrik matjord som kan användas på nytt.

Hämtningsintervall i våra olika områden

Vid en– och tvåbostadshus erbjuds abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall antingen v. 16 - v. 44 eller v. 17 - v. 45.

Renhållningen har delat upp hämtningen av trädgårdsavfall i tre hämtningsområden enligt följande:

  • Väster om järnvägen hämtas trädgårdsavfallet torsdagar jämna veckor (start v. 16).
  • Öster om järnvägen hämtas trädgårdsavfallet torsdagar ojämna veckor (start v. 17).
  • Utanför Lidköpings tätort hämtas trädgårdsavfallet torsdagar ojämna veckor (start v. 17).

Beställ hämtning av trädgårdsavfall du också

Du kan enkelt teckna ett abonnemang för hämtning av trädgårdsavfall i vår e-tjänst som du når via länken nedan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: