Frågor och svar om elnätet

Här kan du får svar på några av de vanligaste frågorna som kommer till oss om elnätet.

Alla elmätare i Lidköpings kommun kommer att bytas ut under 2024. Du blir kontaktad i god tid innan mätarbytet i din fastighet.

Vi erbjuder alla nätkunder en gratis webbtjänst från Energiinfo, där du kan se din förbrukning, dina fakturor samt avtalsinformation. Logga direkt in i systemet via vår E-tjänst, Energiinfo – Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mätarsäkringens storlek ligger till grund för den fasta abonnemangsavgiften. Säkringen begränsar hur mycket ström du kan ta ut vid ett specifikt tillfälle. Mätarsäkringen sitter ofta intill elmätaren. De vanligaste säkringsnivåerna för villor är 16, 20 eller 25 ampere. Är du osäker på valet av mätarsäkring, kontakta en behörig elinstallatör som kan hjälpa dig att se över din elanläggning.

Det är elinstallatören som meddelar bytet till elnätsföretaget, alltså till Lidköping elnät, efter att bytet av säkring är gjort. Därefter ändrar vi på Lidköping elnät din abonnemangsavgift.

Du som vill aktivera din HAN-Port på din elmätare, anmäl detta via mail till lidkopingelnat.hanport@lidkoping.se märkt ”Aktivering HAN-Port”.
I mejlet skall anläggnings-ID och kundens namn och adress framgå. Se dina uppgifter på fakturan.

Elmätaren Aidon 6534 ESD kan avläsas och styras via fjärranslutning. Enhetens inbyggda brytare kan slås av eller på via tryckknapp alternativt via fjärrstyrning. I Lidköpings kommun är Aidon den vanligaste elmätare.
Här hittar du manualen för Aidon 6534 Mätare Pdf, 367.7 kB.

Har du frågor om en annan modell av elmätare hör du av dig till vårt Kontaktcenter, telefonnummer 0510-77 00 00

De flesta av våra mätare samlar in timvärden. När du tecknar ett elhandelsavtal som kräver timvärden så får vi en begäran om timvärde från elhandelsföretaget. Klarar inte din elmätare timvärden så byter vi mätaren, detta medför ingen extra kostnad för dig.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: