Arenaskisser

Här hittar du en översikt över skisser av arenan med olika uppsättningar med allt från handboll till galor.

Dansgala

Bilderna nedan togs framförallt fram i samband med Julshowen och dansgalan ”Dansdax” 4 december 2010. Ett arrangemang som lockade 2 200 gäster där en majoritet av dessa valde ett paket som även omfattade mat och dryck i samband med att man såg Jill Johnsons Julshow i Arenan.

Men en likande omställning har gjorts vid flera av de temashower, så väl julshower som andra, exempelvis vid Magisk Stjärnkväll den 3:e december 2011.

Det unika just med dessa omställningar är att de är en scen i vardera ände av Arenan, en julshows scen och en dansbandsscen för avslutningen av festkvällen. Dansbandsscenen är dessutom en ”dubbelscen” allt för att även kunna byta band och artister så smidigt som möjligt.

Vi har också valt att både presentera dukning på runda så väl som avlånga bord. Runda bort är betydligt mer platskrävande medan avlånga bord gör att arenan klarar fler sittande matgäster och att dessa också har en möjlighet att se scenuppträdande och annat på ett betydligt bättre sätt.

Mässa

Mässor har visat sig vara vårt kanske vanligaste evenemang vid sidan om bandy i Arenan. Så har det sett ut historiskt och mycket pekar på att det också kommer att se ut så i framtiden.

Varje mässa är unik varför det är svårt att skissa på hur en mässa skulle se ut vid varje givet tillfälle. Dessa skisser är tänka för en mässa med riktigt stora montrar, där varje monteryta är cirka 60 m2, och där det totala antalet montrar är 40 stycken fördelade över hela arenaområdet. Trots de rejält tilltagna montrarna så tar dessa bara knappt 1/3-del av den totala ytan i anspråk.

Vi skissar gärna in er mässa på Arenans 7 700 m2. Behöver ni än mer mässyta så finns det totalt ytterligare cirka 6 000 m2 möjlig mässyta i andra lokaler på Ågårdsområdet. Tillsammans med Arenans biytor innebär detta av vi kan erbjuda totalt 14 000 m2 mässyta inom ett sammanhängande område.

Seminarium med flera föreläsningssalar

Arenan fungerar också som en lokal för kunskap och lärande. Hur arenan ska ställas om är helt och hållet upp till arrangören. De skisser som finns här ovan är bara exempel på hur sex riktigt stora separata lokaler skulle kunna byggas i arenan.

Fotboll

En bandyplan och en fotbollsplan har nästan identiska mått. Därför så skulle det vara fullt möjligt att bygga en fullstor fotbollsplan inne i Arenan. Med ett mobilt konstgräs av sista generationen så skulle också de sportsliga förhållandena kunna bli helt unika.

Ett bra underlag i en miljö som vädermässigt är helt stabil samt i lokaler av toppklass med hänvisning till allt från omklädningsrum, massagerum, resutauranger, loger och allt annat som Sparbanken Lidköping Arena har att erbjuda.

Detta skulle kunna vara idiala förutssättningar för att arrangera mindre fotbollsturneringar för elitlag under vintertid. Ett konstgräs skulle kunna läggas direkt på vår istäckningsmatta som i sin tur ligger över isen. På så sätt skulle vi snabbt kunna ställa om från ismiljö till en modern fotbollsanläggning för cirka 5 000 åskådare. Den snabba omställningen skulle kunna möjliggöra att vi spelade bandy och fotboll samma vecka i Arenan.

Handboll – Innebandy

Här hittar ni olika exempel på hur det sett ut i samband med arrangemang för inomhusidrotterna i Arenan, exempelvis Champions League, och hur det skulle kunna se ut i samband med andra typer av inomhusarrangemang.

Konsert

Här hittar ni olika exempel på hur det sett ut i samband med konsertarrangemang i Arenan.

Tennis

Här hittar du olika exempel på hur det sett ut i samband med tennisarrangemang i Arenan, exempelvis Davis Cup, och hur det skulle kunna se ut i samband med andra typer av tennisarrangemang.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: