Aktivitetsyta på Nya Stadens torg

Samhällsbyggnadsnämnden har beslutat att en aktivitetsyta på Nya stadens torg ska skapas.

Projektfakta

Med projektet vill vi skapa ett mer livfullt stadscentrum, året runt. De aktiviteter som hålls på torget har många besökare och det är ett uppskattat inslag i stadsbilden. Nu vill vi permanenta denna typ av aktiviteter, säger Jacob Kindstedt Landskapsarkitekt på Lidköpings kommun.

I förstudien föreslås att den nya aktivitetsytan ska innehålla bland annat dansbana, isbana, mindre scen för till exempel barnteater, unika sittplatser, WI-FI, högtalare och möjligheter för olika event och evenemang.

Aktivitetsytan ska placeras vid den cykelparkering som finns vid busshållplatsen mot torgbron. Delar av cykelparkeringen kommer flyttas till andra delar av torget.

Nästa steg i projektet är att påbörja projektering och planering inför byggnation.

Mer information

Kontakt

Jacob Kindstedt

Titel: Stadsmiljöutvecklare

Enhet: Samhälle

E-post: Jacob.Kindstedt@lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: