Lidköpings Näringslivsfastigheter AB

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB är ett av Lidköpings kommun helägt fastighetsbolag med affärsidén att medverka till det lokala näringslivets utveckling. Bolaget ska vara en tillgång för Lidköpings samlade näringsliv, som problemlösare och som en kreativ partner.

Vår roll som fastighetsägare är att förvärva, förvalta och förädla samt även försälja. Med utgångspunkt från marknadens och våra hyresgästers behov ska vi erbjuda lösningar på lokalproblem och etableringar som är till gagn för alla parter. Läs mer i vår broschyr.

Lediga lokaler

Kontor i Sockerbruket. Se även ”Sockerbrukets Kontorshotell”.

Fastigheter

Produktblad Lidköpings Näringslivsfastigheter AB

Framnäs Industrihus

Småindustri samt butiker på Skogvaktarevägen i Stubbehagens industriområde. Totalt 4340 m²

Änghagens Industrihus

Småindustrihus på Lindhagsgatan i Änghagens industriområde. Totalt 4140 m²

Sockerbruket

Allaktivitetshus i östra hamnen. Totalt 21 000 m². Läs mer om Sockerbruket

Vänerhamn

Lagerbyggnader i Östra hamnen. Totalt 6100 m².

Kronocampingen

Campingplats i Framnäs friluftsområde.

Stansen Industrihus

Industrifastighet på Industrigatan i västra hamnen. Totalt 5 590 m². Läs mer om Stansen Industrihus.

Tågdepå

Tågverkstad för Kinnekullebanan på Sockerbruksgatan

Bokning av festlokalen Sockertoppen

Sockertoppen är en fest och konferenslokal i allaktivitetshuset Sockerbruket beläget mitt i centrala Lidköping. Lokalen på femte våningen har en fantastisk utsikt över hamnen och torget.

Lokalen passar för alla festliga tillfällen från kund- och personalmöten till bröllop och födelsedagar. Max 150 personer får vistas i lokalen samtidigt.
Till lokalen hör mingelytor, foajé med toaletter samt ett catering kök med kyl, varmluftsugn och diskmaskin.

Bokningar Sockertoppen

För mer information och bokning: telefon: 0735-11 41 74

Felanmälan

Vid fel i fastigheter, ring Billy Persson på telefonnummer 0510 77 65 34.

Om företaget

Historik

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB:s verksamhet inleddes genom bildandet av ”ett kommunalt bolag för uppförande och förvaltning av lokaler för huvudsakligen småindustrier”. Bolaget registrerades den 5:e mars 1965 under namnet Lidköpings småindustrier. Historiskt sett har bolaget ägt, förvaltat och avyttrat en rad fastigheter och därigenom visat att syftet inte enbart varit att bygga upp ett stort lokalt fastighetsbestånd, utan istället medverka till det lokala näringslivets utveckling.

Affärsidé

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB är ett av Lidköpings kommun helägt fastighetsbolag med affärsidén att medverka till det lokala näringslivets utveckling. Bolaget ska vara en tillgång för Lidköpings samlade näringsliv, som problemlösare och som en kreativ partner. Vår roll som fastighetsägare är att förvärva, förvalta och förädla samt även försälja. Med utgångspunkt från marknadens och våra hyresgästers behov ska vi erbjuda lösningar på lokalproblem och etableringar som är till gagn för alla parter.

Sockerbrukets konferenslokaler

Konferenslokaler uthyres i Sockerbruket. Lunchrestaurang och Konferens Sockerbruket erbjuder trevliga lokaler för hel/halvdag. Lokalerna är belägna på andra våningen i Sockerbruket och är även tillgängliga med hiss. Restaurangen erbjuder kaffe och smörgås samt lunch.

Info och bokning: telefon: 0735-11 41 74

Sockerbrukets kontorshotell

Sockerbrukets kontorshotell hyr ut trevliga kontorslokaler som passar både för enmansföretag och småföretag. För närvarande har vi lediga kontor på första, andra och tredje våningen.

Ritningar Kontorslokaler Sockerbruket

Mer information kring Sockerbruket

Det finns goda kommunikationer till Sockerbruket, i direkt närhet finns resecentrum med buss och tågförbindelser.
Sockerbrukets kontorshotell är beläget på adress: Sockerbruksgatan 1.

Sockerbruket ligger centralt i Lidköping och här finns ett varierat utbud av butiker samt restauranger. För den som ta med sin egen mat finns både pentry och en matsal i kontorshotellet. Vill man äta på restaurang utan att behöva lämna huset finns en restaurang och ett café i byggnaden. I huset finns även träningsmöjligheter tack vare Friskis & Svettis, Yogacentrum och Hälsa & Form.

För de hyresgäster som vill ha tillgång till internet finns möjlighet att teckna ett abonnemang med valfritt bolag. Kostnaden för internet-abonnemanget betalas av den enskilde hyresgästen.

Som hyresgäst i Sockerbrukets kontorshotell får man ett prisvärt kontor med bra läge, närhet till sin hyresvärd och en trevlig gemenskap med övriga hyresgäster.

Styrelsen i Näringslivsfastigheter

Kommunfullmäktige i Lidköpings kommun utser styrelsens ledamöter i Lidköpings Näringslivsfastigheter AB.
Denna ska bestå av sju st ordinarie ledamöter samt sju st. personliga ersättare. Kommunfullmäktige utser också två st lekmannarevisorer med två st ersättare.

Styrelse

Kent Folkesson (c) ordförande
Hasse Andersson (s)
Irena Rodic (s)
Gustav Bobeck (kd)
Stefan Hagström (m) vice Ordförande
Vakant (l)
Tomas Persson (sd)

Ersättare:

Carina Eliasson Lundgran ©
Marita Lantz (s)
Kenneth Lundell (s)
Gunnar Nilsson (kd)
Vakant (m)
Tarek Ajanaan (l)
David Lundin (sd)

Ersättare lekmannarevisor:

Sven Bengtsson (c)
Thore Broberg (sd)
Betty-Anne Weiler (s)
Ewa Reinhold (m)

Bolagsstruktur

Lidköpings Näringslivsfastigheter ägs till 100% av Lidköpings kommun.

Dotterbolag

FRIF AB

Bolaget äger fastigheten Mejseln på Jungmansgatan Östra hamnen. Lokalen är en industrifastighet med verkstäder, lager och kontor för ett antal olika hyresgäster.

Hyresgäster hos FRIF AB är: VSAB, Sundlings Handel ABKinnedata AB, Thelin Data AB och Knock-out webbyrå.

Lidköping Vänerlogistik AB

Bolaget äger fastigheten Gösslunda 4:3 på Tofta industriområde. Lokalen är en lagerlokal på 6 400 m². Hyresgäst är Petainer AB.

Pumpen AB

Bolaget äger fastigheten Pumpen 3, före detta Micores gamla lokaler på Styrmansgatan.

Kontakta oss

Anders Djup, VD

Telefon 05010 77 1204 alt. 0705 77 12 04
e-post anders.djup@lidkoping.se

Billy Persson, Driftchef

Telefon 0510 77 65 34
e-post billy.persson@lidkoping.se

Bengt-Arne Pettersson, Vaktmästare

Telefon 076 895 73 86

Behandling av personuppgifter

När du hyr av Lidköpings Näringslivsfastigheter AB, eller i vissa fall har hyrt av oss – behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR* 2016/679) samt vägledningen framtagen av Lidköpings kommun. Dataskyddsförordningen ska skydda dig så att din personliga integritet inte kränks genom att dina personuppgifter används på fel sätt. Din integritet är viktig för oss och vi vill därför att du läser vidare för att få veta mer.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som kan kopplas till dig som person, till exempel namn, adress, kontaktuppgifter som telefonnummer och e-postadresser. Men det kan också vara indirekta uppgifter som lokalnummer och IP-adress.

Personuppgiftsansvarig

Lidköpings Näringslivsfastigheter AB, Sockerbruksgatan 1, 531 40 Lidköping med organisationsnummer 556097-0120 är personuppgiftsansvarig för behandling av dina personuppgifter som vi gör själva eller annat företag gör på vårt uppdrag.

När behandlas mina personuppgifter?

Hos Lidköpings Näringslivsfastigheter AB registreras dina personuppgifter när du, när du får ett lokalerbjudande samt när du skriver ett avtal på lokal. Vi behandlar även dina personuppgifter i syfte att leverera tjänster, skicka hyresavier, fakturor och information samt i övrigt kunna fullfölja vårt ansvar som avtalspart. Personuppgifter bevaras av bolaget i enlighet med gällande lagstiftning så länge det är nödvändigt för att kunna leverera tjänster eller uppfylla lagkrav.

När du erbjuds en lokal hos oss

När du blir erbjuden en lokal hos oss behöver vi behandla fler uppgifter om dig. Då behöver vi till exempel uppgifter om din, eller ditt företags ekonomi och hur du skött tidigare lokaler och hyresinbetalningar. Det innebär att vi gör en kreditupplysning, hämtar uppgifter från inkassobolag och Kronofogdemyndigheten och andra intyg och uppgifter från referenspersoner, till exempel tidigare hyresvärd, du lämnar till oss.
Vi sparar dina uppgifter så länge de är relevanta och aktuella. Kreditupplysning, uppgifter från inkassobolag och myndigheter som vi samlat in för att godkänna dig som hyresgäst sparas inte efter att du tecknat ett avtal och det börjat gälla. Om du inte tecknar avtal eller blir nekad en lokal hos oss på grund av att du inte godkänns som hyresgäst sparas uppgifterna i sex månader.

Hantering av elektroniska nycklar

I en del av våra fastigheter använder vi oss av så kallade elektroniska nycklar (även kallade ”tags” eller brickor). I det elektroniska nyckelhanteringssystemet lagras dina passager/dörröppningar i två veckor för tekniskt underhåll och felsökning.
Dessa händelser är en form av personuppgifter.
Ändamålen med behandlingen av personuppgifterna är att du ska kunna öppna de dörrar du behöver i fastigheten.
Lidköpings Näringslivsfastigheter AB grundar behandlingen av dessa personuppgifter på ett berättigat intresse enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna kan komma att lämnas ut till Polisen vid en eventuell brottsutredning.
När du flyttar från din lokal raderas dina personuppgifter ur det elektroniska nyckelhanteringssystemet.

Kontor i Sockerbruket. Se även ”Sockerbrukets Kontorshotell”.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan

Karta

Visa större karta