Podden Hållbara Lisch

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Hållbara Lisch är ett podcast-projekt för att lyfta miljö- och hållbarhetsfrågor inom och utanför kommunens verksamheter. Vart befinner sig kommunen i arbetet idag och vart är vi på väg? Med invånaren och företagen som utgångspunkt ska vi i våra program försöka lyfta dessa frågor. Dels för att sätta fingret på hur vi kan göra ett bättre jobb, men också för att skapa nya kontaktytor med hopp om ökad delaktighet för alla i kommunen. Hållbara Lisch kommer att läggas ut varannan onsdag med start den 24 april.

Avsnitt 2: Elsmart nystart

Sebastian Bourghardt är tillbaka med Lidköpings kommuns miljö- och hållbarhetspod, Hållbara Lisch.  Med nya gäster i studion diskuteras energispar med hjälp av den nya elmätaren som nu installeras i alla fastigheter runt om i kommunen. Vi får också följa med Lidköping elnäts Johan Malmqvist ut till Rackeby på ett byte av elmätare. Tänkvärt avsnitt som kan få alla att sänka sina elkostnader med ökad medvetenhet och kunskap nu när verktygen är på plats. Gäster: Henrik Larsson, Elnätschef och Sara Wallgren Klang, Energi- och miljörådgivare.

Avsnitt 1: Energispar, miljö och vision

Första avsnittet heter Energispar, miljö och vision och tar upp övergripande frågor kring några av kommunens mest aktuella miljö- och hållbarhetsfrågor. Den mångårigt poddande programledaren Sebastian Bourghardt bjuder in gäster, spelar upp små inslag och talar med folk på stan. Avsnittet innehåller bland annat en intervju med kommunstyrelsens ordförande Jonas Sundström.