Boende för dig med psykisk funktionsnedsättning

Vårt stödboende är till för dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Här får du stöd i vardagen och möjlighet att umgås med andra som bor hos oss. Vi ser till dina unika behov och stödjer dig att utvecklas och pröva på nya saker.

Vi erbjuder dig:

• stöd i praktiska vardagssituationer
  • stöd i samspelet med vänner, arbetskamrater och anhöriga
  • stöd vid personliga frågor och funderingar eller i svåra situationer
  • stöd att skapa ett eget hem
  • stöd till fritidsaktiviteter utifrån dina intressen
  • stöd med kontakter ute i samhället

Vi arbetar ständigt för att skapa goda relationer till anhöriga, gode män, kontaktpersoner och andra närstående. Vi samarbetar också med daglig verksamhet. Vi ser till dig som individ och ger dig personlig omvårdnad. Tillsammans med dig sätter vi upp mål så att du kan utvecklas och pröva på nya saker. Du tar eget ansvar och får samtidigt hjälp av oss. Du erbjuds en egen kontaktman i vår personalgrupp. Din kontaktman ser till att du får det stöd du behöver. Vi arrangerar också brukarråd som ett sätt att öka medbestämmandet för dig som bor hos oss.

Lillängen

Hos oss är vi nio personer med olika erfarenheter och utbildning inom vård och omsorg. Två av oss har högskoleutbildning inom pedagogik. Personalgruppen får handledning och deltar kontinuerligt i fortbildning.

Kållandsgatan

Hos oss är vi sex boendestödjare med gymnasial utbildning inom omvårdnad. Personalgruppen får pedagogisk handledning och deltar kontinuerligt i fortbildning. Nattetid får vi hjälp av kommunens nattlag.

Vallgatan

Hos oss är vi sju boendestödjare med gymnasial utbildning inom omvårdnad. Personalgruppen får pedagogisk handledning och deltar kontinuerligt i fortbildning. Nattetid får vi hjälp av kommunens nattlag.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: