Vaccinationen av covid-19 på Lidköpings äldreboenden har genomförts som planerat

I måndags inleddes vaccinationen mot covid-19 på Lidköpings äldreboenden. Vaccinet anlände till kommunen vid lunchtid och bara någon timme senare var vaccinationsteamet igång och gav det första vaccinet. Bäcklidens äldreboende i Vinninga var först ut och därefter har vaccinationer getts på samtliga av kommunens äldreboenden.

Totalt har det under veckan getts 300 doser. Så nu är samtliga av de boende som tackat ja till att få vaccinet, samt varit friska och haft möjlighet att genomföra vaccineringen, klara med första dosen. Andra dosen kommer att ges om cirka fyra veckor.

Hittills har allt flutit på väldigt bra. Vaccinationsteamet har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med personalen på enheterna. Att vi beslutade att ha en arbetsledare för gruppen som har skött logistik och planering samt haft dialog med patientansvariga sjuksköterskor har varit ett vinnande koncept, berättar enhetschef Anna Vestberg.

Nästa steg är nu att påbörja vaccinationen av personer med hemsjukvård och de som de bor ihop med. Därefter följer vaccination av personer inom LSS och psykiatri som har kommunal hälso- och sjukvård och sedan är det dags att börja om med dos två för samtliga grupper.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: