Räddningstjänstpersonal i beredskap

Vi behöver med jämna mellanrum rekrytera räddningstjänstpersonal i beredskap till våra deltidsstyrkor i Lidköping, Järpås, Vara, Kvänum, Grästorp och Nossebro. Vi upplever dock att det har blivit allt svårare att rekrytera personal på mindre orter då det är vanligt att man bor i en ort och arbetar i en annan.

I Sverige har det länge varit vanligt att personer med andra ordinarie arbete också ingår i den lokala ortens räddningsstyrka. På det sättet har räddningstjänsten genom åren kunnat hålla en relativt god närhet till hjälp vid olyckor på landsbygd och i mindre orter. Denna närhet till hjälp är viktig och vår förhoppning är att det även framtidsmässigt ska finnas underlag för rekrytering av räddningstjänstpersonal i beredskap till våra deltidsstyrkor.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara räddningstjänstpersonal i beredskap kan du besöka webbplatsen blideltidsbrandman.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: