Bibliotek

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Bibliotek

Besöksadress:
Stenportsgatan 11

I Lidköpings kommun finns det ett Stadsbibliotek, tre filialbibliotek och en bokbuss. Stadsbiblioteket är ett nytt och soligt bibliotek med bra öppettider. Det är en plats att mötas för folkbildning, demokrati och kulturupplevelser. Filialerna har samma roll på de mindre orterna. Bokbussen med sina dagliga turer tar sig till dem som har svårt att besöka något av de fyra fasta biblioteken.

Sök efter böcker, filmer och annan media

Evenemang & nyheter

Se fler evenemang och nyheter

Evenemang på Biblioteket och nyheter från Biblioteket

Det är 50 år sedan människan reste till månen. Nu planeras nya resor: till månen 2021 och till Mars 2033. Föredrag med "rymdpedagog" Ulf Berggren. Biljett 50 kr köps/bokas i receptionen 0510-77 00 50 från 9 januari. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan.

Släktforskningens dag firas över hela landet. Årets tema är: Fotografiet i släktforskningen. Det blir föredrag och mässa under bibliotekets öppettider. 10.00                  Lennart Andersson - Fotografiet i Släktforskningens tjänst 11.00                  Dag Gärdefors – Öknamn i Lidköping 12.00                  Föreningsarkivet visar…

Medie

Mediejukeboxen

Den 31 januari är sista dagen som Mediejukeboxen finns kvar på stadsbiblioteket. Passa på att ladda ner ljudböcker innan dess. Därefter finns flera möjligheter att lyssna på ljudböcker, till exempel via appen Biblio.

alfons åberg

Alfonseffekten i stadsbiblioteket

Lördagen innan jul var det trångt på stadsbiblioteket. Drygt 1800 besökare tog chansen att besöka biblioteket och lekutställningen med Alfons Åberg på barnavdelningen. -Att möblera om på barnavdelningen för att göra plats för lekutställningen med Alfons Åberg gav resultat, berättar…