Bibliotek

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Bibliotek

Besöksadress:
Stenportsgatan 11

I Lidköpings kommun finns det ett Stadsbibliotek, tre filialbibliotek och en bokbuss. Stadsbiblioteket är ett nytt och soligt bibliotek med bra öppettider. Det är en plats att mötas för folkbildning, demokrati och kulturupplevelser. Filialerna har samma roll på de mindre orterna. Bokbussen med sina dagliga turer tar sig till dem som har svårt att besöka något av de fyra fasta biblioteken.

Sök efter böcker, filmer och annan media

IS - Islamiska staten och religiös radikalisering. Föredrag av David Westerberg och Robert Johansson från Religionsvetarna. Biljett 50 kr köps/bokas i receptionen 0510-77 00 50 från 19 okober. Medarrangör FN-föreningen och Studiefrämjandet.

Live-streamad föreläsning från Riksarkivet/Landsarkivet Göteborg. Migration och demografiska dilemman 1945-2015.Joacim Waara, ekonomie doktor och verksam som arbetsmarknads- och migrationsforskare vid Handelshögskolan Göteborgs universitet. Arrangör: Skaraborgs föreningsarkiv. Gratisbiljett hämtas/bokas från 20 oktober i bibliotekets reception 0510/770050.

kaffekopp

Låna en svensk i november

För dig som vill träffa nya människor och är nyfiken på andra kulturer startar vi "Låna en svensk" igen. Nu söker vi först svenskar som vill vara med och "bli utlånade". Det handlar om att träffas hemma, på biblioteket eller ett…

spegling

Ändrad öppettid fredagar

Lidköpings stadsbibliotek kommer under hösten att stänga klockan 18.00 på fredagar. Anledningen till detta är att arbetsmiljön för besökare och personal den senaste tiden varit påtagligt orolig. Denna förändring i våra öppettider är en av flera åtgärder som genomförs för…