Evenemang på biblioteket

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Earth hour biblioteket

Januari

Onsdag 17/1 Spanien och Katalonien, klockan 18:30

0117

Spaniens och Kataloniens kulturella identiteter- ett historiskt perspektiv. Fernando Alvarez. Medarrangör: FN-föreningen och Studiefrämjandet. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 10 januari.

Lördag 20/1 Släktforskningens dag, klockan 9-15

0120

På mässan deltar bland annat: Västgöta Genealogiska Förening, Föreningen för Västgötalitteratur, Centrala Soldatregistret, Vänermuseet, Arkiv Digital.

Program på biblioteksscenen:

 • 10:00 Mariia Mähler: Riksarkivet
 • 11:00 Arkivforskare Alf Johansson – Min farfar farfars farmors far –
 • kapelanen i Rackeby.
 • 13:00 Ingrid Gustavsson – Kartor i arkiven
 • 14:00 Mikael Karlsson – Arkiv Digital

Arrangörer: Lidköpingsbygdens släktforskarförening, Lidköpings Kommunarkiv, Lidköpings Stadsbibliotek, Nicolai Gille, Skaraborgs Föreningsarkiv, Studieförbundet Vuxenskolan, NBV.

Lördag 20/1 Teater: Bakom leendet, klockan 15:00

0120teater

Teaterföreställningen ”Bakom leendet ­ Kvinnan mitt emellan” som handlar om den stress som chefer och anställda utsätts för vilket riskerar leda till oetiska beslut och mobbning. Manus och regi av dramatiker Dag Norgård. Speltid 60 minuter.

Onsdag 24 januari – söndag 28 januari Vinterkalaset

vinterkalas powerpoint image-01

Bibliotekshuset fyller fem år. Vi firar med ett diger program i dagarna fem. Programmet.

Måndag 29/1 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 31/1 Siken och dioxinet, klockan 10:00

0131b

Sveriges insjöfiskare driver i samarbete med forskare på IVL (Institutet för vatten och luftvård) och SLU, med stöd från Fiskeområde Vänern, Leader Vättern och SIVL (Stiftelsen för vatten och luftvårdsforskning) ett projekt för att hantera dioxinproblemen i bl.a. sik. Målet är att hitta metoder som möjliggör säker sortering så att dioxinhaltiga fiskar sorteras bort och fisk med godkända värden kan säljas. Projektet har pågått i några år och det är dags att redovisa uppnådda resultat och diskutera hur det fortsatta arbetet ska ske. Försäljningsstoppet för sik är ett problem som drabbat många fiskare. Att komma till rätta med dioxinproblemet och om möjligt få tillbaka sik som salufisk är därför en prioriterad fråga för SIC. Välkommen till en träff där vi informerar om det aktuella läget och får tillfälle att diskutera fortsatta åtgärder i denna viktiga fråga.

Program:

 • Redovisning av testresultat och slutsatser
 • Försök med fetthaltsmätare
 • Möjlighet att sälja fångstpartier, råd och instruktioner
 • LMV beslut om säljförbud för testat fångstparti
 • Fortsatt arbete med dioxinproblemet, diskussion och dialog

Mötet är öppet för alla yrkesfiskare, även icke-medlemmar i SIC, och andra med intresse för frågan. Ingen anmälan krävs. Information: Ove Ringsby 073-9585750

Onsdag 31/1 Hästarna i staden, klockan 18:30

0131

Willy Klaeson berättar om sin bok Hästarna i staden. Göran ”Tallis” Larsson, häståkare från Lidköping deltar. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 17 januari.

Februari

Torsdag 1/2 Film: The Royal Tenenbaums, klockan 18:30

0201

Biblioteket har en filmklubb som visar filmer på Biblioteksscenen. Det är gratis. Efter filmerna är det eftersnack och fika för den som vill. Fikat kostar 30 kr och måste föranmälas, samtidigt som man anmäler sig till filmen. Vi samarbetar med Studiefrämjandet.

”Tanenbaums  är en rolig, värmande, svart och helt originell film om en mycket dysfunktionell familjs plötsliga och oväntade återförening. En komediklassiker signerad den oefterhärmlige Wes Anderson.”

Onsdag 7/2 Film: Syria’s disappeared – the case against Assad, klockan 18:30

0207

Lidköpings Amnestygrupp visar en film om Syrien. Filmen är ett mycket starkt dokument över regimens brott mot mänskliga rättigheter. Men den visar även kampen för rättvisa som drivs parallellt. Fri entré.

Måndag 19/2 Efterrätten: Kinnekulles idéhistoria klockan 14:30

0219

Efterrätten är en serie eftermiddagsprogram – med fika – som studieförbunden i Lidköping samarbetar om. Den här gången är det Studiefrämjandet som arrangerar. Christer Westerdahl berättar om Kinnekulles idéhistoria. Entrébiljett 50 kr. köps/bokas i receptionen (0510-77 00 50)  – fika ingår.

Onsdag 21/2 Att våga göra skillnad – ett maskrosbarns historia, klockan 18:30

0221

Författare Marcus Tallberg, ägare av Tallbergs Förlag berättar om resan från första boken som kom ut 2008 till hur det kommer sig att han startade sitt eget förlag till utgivningen av sin tredje bok ”Att vara Alice”, som handlar om transpersoner Alice, och varför den typ av böcker är viktiga. Samtalet kommer att vara personligt där Marcus delar med sig av anekdoter från sitt eget liv. Medarrangör: Studiefrämjandet. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 14/2.

Torsdag 22/2 Personliga berättelser som förändrar, klockan 13:00-16:30

Vi erbjuder ett kulturseminarium för samtal om hälsa och arbetsmiljö i Konsthallen och på Biblioteksscenen. Deltagande utan kostnad. Vänder sig till alla som är intresserade av kultur- och hälsofrågor. Anmälan före 8 februari till info@bakomleendet.se
Information Börje Eriksson

Fredag 23/2 Kulturlunch: Lidköpingsprofiler, klockan 12:00

0223

Adrian Taleny berättar om Lidköpingsprofiler begravda på två av Lidköpings begravningsplatser. Det går bra att köpa lunch, t. ex. på Bookhouse Café. Fri entré.

Adrian Taleny har lett ett projekt med namnet ”100 Lidköpingsprofiler begravda på Lidköpings begravningsplatser 1850 – 2017″ – en kulturhistorisk inventering av Norra och Södra Begravningsplatsen. Han berättar: ”I projektet gick jag igenom dokument, artiklar och böcker för att hitta Lidköpingsprofiler av så vitt sprida genrer som möjligt – där den gemensamma nämnaren är att de ligger begravda på någon av de två begravningsplatserna. I samlingen finns därför allt från sportstjärnor och politiker till sjömän och ‘roliga typer’. Jag har samlat deras livshistorier i detta projekt.”

Måndag 26/2 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 28/2 Maximerad enkelhet, klockan 18:30

0228

Sofia Brolin har fått många följare på bloggen Hildas blogg. ”Vi har ständigt stora mängder brus omkring oss som våra hjärnor måste hantera. Därför är det inte konstigt om vi känner oss trötta emellanåt.”  Sofia och hennes man Mattias vill reducera så mycket som möjligt av allt det onödiga bruset och med smarta prioriteringar få tid och energi över till att fokusera på det de gillar allra mest.

Välkommen till en kväll där de delar med sig av enkla vardagstips på hur du kan förenkla din vardag och spara både tid och energi. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 21/2.

Mars

Torsdag 1/3 Film: Barnhemmet, klockan 18:30

0301

Biblioteket har en filmklubb som visar filmer på Biblioteksscenen. Det är gratis. Efter filmerna är det eftersnack och fika för den som vill. Fikat kostar 25 kr och måste föranmälas, samtidigt som man anmäler sig till filmen. Vi samarbetar med Studiefrämjandet.

”En kvinna tar med sin familj till sitt barndomshem, ett före detta barnhem, och snart börjar märkliga skrämmande saker att hända. Flerfaldigt prisad spansk rysare. Perfekt i marsmörkret”

Tisdag 6/3 Språkcafé på engelska, klockan 17:30 – 19:00

Vi träffas och pratar engelska. Ledare: Andy Stone. Varje tisdag 10 gånger. Ingen avgift. Medarrangör: Studieförbundet vuxenskolan.

Torsdag 8/3 Forum för poesi och prosa – Marie Hermansson och Peter Fröberg Idling, klockan 18:30

0308

Peter Fröberg Idling (f. 1972) debuterade 2006 med ”Pol Pots leende”. Romanen ”Sång till den storm som skall komma” utkom 2012 och är nu aktuell med romanen ”Julia & Paul – en försommarberättelse”. En roman om Julia och Paul under några veckor i ett Sverige som kunde ha funnits om det dramatiska politiska skeendet 1917 hade tagit en annan, revolutionär riktning. När Julia lär känna den nyinflyttade och karismatiska Kata tar deras liv en ny och ödesdiger vändning.

Marie Hermanson debuterade 1986 på Albert Bonniers förlag med novellsamlingen ”Det finns ett hål i verkligheten”. Sedan dess har hon skrivit elva romaner, bla Musselstranden, Mannen under trappan och Himmelsdalen. I början av 2018 kom så ”Den stora utställningen” som handlar om Albert Einstein som skulle hålla tal på den stora jubileumsutställningen i Göteborg 1923 men aldrig dök upp där. Enligt pressen var orsaken ”mellankommande hinder” men vad hände egentligen?

Enligt författaren själv är det svårt att placera hennes böcker i en genre. Hon använder gärna en gåta eller ett brott som drivkraft i historien, men berättelserna är inga deckare. Hon rör sig ofta i verklighetens utmarker, men skriver inte fantasy.  Intrigen är viktig för henne, liksom atmosfären.

Entrébiljett 50 kr säljs från 28/2 i receptionen (0510-77 00 50)

Torsdag 8/3 Ogifta mödrar och 1800-talets nya hushållsformer klockan 18:30

Direktsänd föreläsning från Riksarkivet i Kinnarpsrummet, vån 2 i biblioteket. Johannes Daun föreläser. Fri entré.

Tisdag 13/3 Villa Kyoto – Renovera en 70-talsvilla till ett passivhus, klockan 18:30

0313

I Göteborg ligger Sveriges mest energirenoverade hus – Villa Kyoto. Det är en 70-talsvilla som med hjälp av 27 olika energisparåtgärder har fått ner sin elräkning till nära noll! Renoveringen har skett enligt Kyoto-pyramiden. Eriks Orvarsson som är lönsamhetskonsult och villaägare berättar hur de har gått tillväga och hur du kan göra för att lönsammast energirenovera ditt hus. Arrangör: Energi- och klimatrådgivaren i Lidköpings Kommun. Fri entré

Onsdag 14/3 My Quiet Companion, klockan 18:30

0314

My Quiet Companion med HUNGRIGA HJÄRTAN- Springsteen på vårt sätt. I My Quiet Companions Springsteenprogram blandas intima akustiska arrangemang med personliga betraktelser om våra gemensamma drömmars skörhet, vår kärlekshunger och en ständig längtan bort och hem, kombinerat med en befriande dos humor. Tidlösa hits som ni aldrig hört dom förr.

Henrik Cederblom: sång och gitarr
Sofia Ekberg: sång och gitarr
Patrick Rydman: sång, gitarr och slagverk

Entrébiljett 50 kr från 7/3 i receptionen (0510-77 00 50)

Måndag 19/3 Efterrätten: Ljuset i konsten, klockan 14:30

B0467-1

Efterrätten är en serie eftermiddagsprogram – med fika – som studieförbunden i Lidköping samarbetar om. Den här gången är det NBV som arrangerar. Sven Forman talar om Ljuset i konsten. Entré 50 kr – fika ingår.

Onsdag 21/3 Gösta Nystroem i ord och ton, klockan 18:30

0321

Tonsättaren Gösta Nystroems liv och musikaliska verksamhet presenteras i ett poetiskt program av och med mångsidiga skådespelaren Jessica Zandén, tillsammans med göteborgspianisten Pia Yngwe. Entrébiljett 50 kr. från 14/3 i receptionen (0510-77 00 50).

Fredag 23/3 Kulturlunch: Agnes de Frumiere, klockan 12:00

0323

 

Fredag 23 mars kl. 12:00 Göran Elisson från Västergötlands museum berättar om skulptrisen Agnes de Frumiere. Det går bra att köpa lunch, till exempel på Bookhouse Café.

Agnes de Frumerie föds i Skövde 1869, utbildar sig vid konstakademin i Stockholm och verkar sedan som konstnär i Paris under 30 år innan hon återvänder till Sverige och Västergötland 1926. När Agnes går bort 1937 skänker hon en stor del av sin kvarlåtenskap till Västergötlands museum. Samlingen är den enskilt största på muséet och rymmer närmare 1000 objekt, foton, teckningar, målningar möbler och arkivalier.

Måndag 26/3 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 28/3 Tema: Migration, klockan 18:30

0328

Tema: Migration. Forskaren Fredrik Sunnemark. Migrationen är en av vår tids – och framtids – stora utmaningar för nationell och internationell sammanhållning och samarbete. Medarrangörer: FN-föreningen och Studiefrämjandet. Entrébiljett 50 kr säljs i receptionen från 21/3 (0510-77 00 50).

April

Onsdag 4/4 Författare: Anna Laestadius Larsson, klockan 18:30

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Författarbesök av Anna Laestadius Larsson som berättar om sina böcker och sitt författarskap. Anna har bland annat skrivit den uppskattade romanserien Barnbruden, Pottungen, Räfvhonan och hon har också lång erfarenhet som journalist från bland annat Aftonbladet. Hon har även varit redaktör och redaktionschef vid både magasin, som Amelia och M-magasin, och ett stort antal tv-program såsom Melodifestivalen, Vi i femman och dokumentärserien Lite stryk får dom tåla. Dessutom medverkade hon under många år som kolumnist i Svenska Dagbladet. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan. Entrébiljett 50 kr från 28/3 i receptionen (0510-77 00 50)

Torsdag 5/4 Film: Dr Strangelove, klockan 18:30

0405

Biblioteket har en filmklubb som visar filmer på Biblioteksscenen. Det är gratis. Efter filmerna är det eftersnack och fika för den som vill. Fikat kostar 25 kr och måste föranmälas, samtidigt som man anmäler sig till filmen. Vi samarbetar med Studiefrämjandet.

Filmen: ”Ett rum fullt av politiker och högt uppsatta militärer försöker desperat att stoppa en galen generals försök till att starta ett kärnvapenkrig. Svart komedi av mästaren Stanley Kubrick. Njut av Peter Sellers oförglömliga rollkaraktär.

Torsdag 5 april Arkivens källor till invandringens historia, klockan 18:30

Direktsänd föreläsning från Riksarkivet i Kinnarpsrummet, vån 2 i biblioteket. Lars Hallberg föreläser. Fri entré.

Lördag 7/4 Från språk till språk, klockan 13

0407

Författarbesök av Midhat Ajanović “Ajan”. Ajan kommer att presentera sina böcker som är tillgängliga på svenska samt att berätta om sina ständiga resor från språk till språk. Entrebiljett 50 kr. säljs i receptionen från 28 mars. Medarrrangör: NBV.

Onsdag 11/4 Mötesplats trädgård, klockan 18:30

0411

Ellen Forsström, initiativtagare till Mötesplats Trädgård, berättar om projektet och hur man bygger upp en trädgård att må bra i. Ellen Forsström är författare till den vackra trädgårdsboken Låt det spira. Medarrangör: NBV. Gratisbiljett i receptionen från 4/4.

 

Onsdag 18/4 Paddling vid polcirkeln, klockan 18:30

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paddling vid polcirkeln – Kajakturer i Nordnorge och Grönland. Jonas Alexanderson berättar och visar bilder. Medarrangör: Friluftsfrämjandet. Gratisbiljett från 11/4 i receptionen (0510-77 00 50)

Fredag 20/4 Kulturlunch: Selma Lagerlöfs tidiga år, klockan 12:00

Selma Lagerlöf sådan hon såg ut när hon först kom till Landskrona, ännu med den långa flätan i behåll. Porträtt från 1881

Lisen Schill berättar om Selma Lagerlöfs barn-, och ungdomsår. Det går bra att köpa lunch, till exempel på Bookhouse Café. Fri entré

Måndag 23/4 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 25/4 Lidköpingsfilmer, klockan 18:30

0425

Hälsningar från Lidköping 1960 och Sista tiden på Rörstrand. Calle Borg visar dessa – och flera – filmer från Lidköping. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan.Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 18/4.

Maj

Torsdag 3/5 Film: The Road, klockan 18:30

0503

Filmen handlar om en far och hans son som försöker ta sig genom ett nerbrunnet och kaotiskt Amerika. Den bygger på den amerikanske författaren Cormac McCarthys helt fantastiska roman med samma namn.

Biblioteket har en filmklubb som visar filmer på Biblioteksscenen. Det är gratis. Efter filmerna är det eftersnack och fika för den som vill. Fikat kostar 25 kr och måste föranmälas, samtidigt som man anmäler sig till filmen. Vi samarbetar med Studiefrämjandet.

Onsdag 23/5 Solel – Bli din egen el-leverantör, klockan 18:30

0523

Är du intresserad av att producera egen el till ditt hus? Kom och lyssna på Lars Andrén, energiexpert och författare med mångårig erfarenhet av solenergi, när han berättar hur du kan gå tillväga för att bli din egen el-leverantör med hjälp av solen. Arrangör: Energi- och klimatrådgivaren i Lidköpings Kommun. Fri entré.

Måndag 28/5 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 30/5 Böcker för hängmattan, klockan 18:30

0530

Bibliotekspersonalen ger boktips inför sommaren. Fri entré

Evenemang för barn

Vinterkalaset 24-28 januari

24 och 25 januari 11.00 Sagostund i sagans skog

Familjeafterwork
26 januari 16.00–18.00 Familjeafterwork – Föreställningen

Musiklek med Susanne Lind 3-5 år, workshops med konsthallen och ung i Lidköping. Fota dig och din familj-studiefrämjandet

27 januari 11.00 och 13.00 Land i sikte. Följ med på ett musikaliskt äventyr 2-6 år

Kapten Molly och styrman Jack har hittat en karta med ett kryss på. Tänk om det är en skatt som är gömd där. Gratisbiljetter från 8 januari.

Idajjan och Josajjan
28 januari 13.00 Äventyr och resfeber med Idajjan och Josajjan.

Med humor, magi, allvar och glädje får publiken bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras musikaliska vänskapsäventyr.

2 februari Sagostund för föräldralediga, klockan 9:30

Sagostund i Sagans skog för barn 1-5 år. Ingen anmälan.

7 februari Sagostund för föräldralediga, klockan 11:00

Sagostund i Sagans skog för barn 1-5 år. Ingen anmälan.

Sportlov v 7

13 februari 11.00 Markatta 4-10 år  Musikteater för barn mellan 4-10 år. Gratisbiljetter från 6 februari
14 februari 10.30 Lovbio – Den gode Dinosaurien. Gratisbiljetter från 7 februari
14 februari 15.00 Film på biblioteket  Rum 213 från 11 år. Gratisbiljetter från 7 februari

Pyttestunder (0-2 år)

Välkommen på pyttestund i Sagans Skog
Ingen anmälan!
Tid: 14.30, varje onsdag i 10 veckor, start 21 februari

Sagostunder (2-5 år)

Välkommen på Sagostund i Sagans Skog.
Ingen anmälan!
Tid: 14.30 Varje tisdag i 10 veckor, start 20 februari

Tvärslöjd

3 mars 11.00–14.00 Familjelördag

Familjelördagarna innehåller allt ifrån teater till sagostunder och kreativt skapande.
11:00  Tvärslöjd 3-12 år. En föreställning där två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. 3-12 år
Biljetter från 23 februari

Påsklov

tisdag 27 mars 10.30–13.00 Speldag
Onsdag 28 mars 10:30-12:00 Vikingaflickan Siri. Författarbesök och workshop av Patric Nyström.

Maja och Bobbo

14 april 11:00-14:00 Familjelördag

Familjelördagarna innehåller allt ifrån teater till sagostunder och kreativt skapande.
11:00 Dockteater: Maja och Bobbo,  för de minsta Från 2 år
En humoristisk och varm berättelse med dockor, musik och sång om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt.  Biljetter från 6 april, 20 kr/barn

28 april 11:00 Teater – Lova sa smulan

En flerspråkig danssaga för 3-6 år.
Biljetter från 21 april, 20 kr/barn

Onsdag 17/1 Spanien och Katalonien, klockan 18:30

0117

Spaniens och Kataloniens kulturella identiteter- ett historiskt perspektiv. Fernando Alvarez. Medarrangör: FN-föreningen och Studiefrämjandet. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 10 januari.

Lördag 20/1 Släktforskningens dag, klockan 9-15

0120

På mässan deltar bland annat: Västgöta Genealogiska Förening, Föreningen för Västgötalitteratur, Centrala Soldatregistret, Vänermuseet, Arkiv Digital.

Program på biblioteksscenen:

 • 10:00 Mariia Mähler: Riksarkivet
 • 11:00 Arkivforskare Alf Johansson – Min farfar farfars farmors far –
 • kapelanen i Rackeby.
 • 13:00 Ingrid Gustavsson – Kartor i arkiven
 • 14:00 Mikael Karlsson – Arkiv Digital

Arrangörer: Lidköpingsbygdens släktforskarförening, Lidköpings Kommunarkiv, Lidköpings Stadsbibliotek, Nicolai Gille, Skaraborgs Föreningsarkiv, Studieförbundet Vuxenskolan, NBV.

Lördag 20/1 Teater: Bakom leendet, klockan 15:00

0120teater

Teaterföreställningen ”Bakom leendet ­ Kvinnan mitt emellan” som handlar om den stress som chefer och anställda utsätts för vilket riskerar leda till oetiska beslut och mobbning. Manus och regi av dramatiker Dag Norgård. Speltid 60 minuter.

Onsdag 24 januari – söndag 28 januari Vinterkalaset

vinterkalas powerpoint image-01

Bibliotekshuset fyller fem år. Vi firar med ett diger program i dagarna fem. Programmet.

Måndag 29/1 Släktforskning, klockan 18:00-20:00

Lidköpingsbygdens Släktforskarförenings hjälper dig med släktforskningen.

Onsdag 31/1 Siken och dioxinet, klockan 10:00

0131b

Sveriges insjöfiskare driver i samarbete med forskare på IVL (Institutet för vatten och luftvård) och SLU, med stöd från Fiskeområde Vänern, Leader Vättern och SIVL (Stiftelsen för vatten och luftvårdsforskning) ett projekt för att hantera dioxinproblemen i bl.a. sik. Målet är att hitta metoder som möjliggör säker sortering så att dioxinhaltiga fiskar sorteras bort och fisk med godkända värden kan säljas. Projektet har pågått i några år och det är dags att redovisa uppnådda resultat och diskutera hur det fortsatta arbetet ska ske. Försäljningsstoppet för sik är ett problem som drabbat många fiskare. Att komma till rätta med dioxinproblemet och om möjligt få tillbaka sik som salufisk är därför en prioriterad fråga för SIC. Välkommen till en träff där vi informerar om det aktuella läget och får tillfälle att diskutera fortsatta åtgärder i denna viktiga fråga.

Program:

 • Redovisning av testresultat och slutsatser
 • Försök med fetthaltsmätare
 • Möjlighet att sälja fångstpartier, råd och instruktioner
 • LMV beslut om säljförbud för testat fångstparti
 • Fortsatt arbete med dioxinproblemet, diskussion och dialog

Mötet är öppet för alla yrkesfiskare, även icke-medlemmar i SIC, och andra med intresse för frågan. Ingen anmälan krävs. Information: Ove Ringsby 073-9585750

Onsdag 31/1 Hästarna i staden, klockan 18:30

0131

Willy Klaeson berättar om sin bok Hästarna i staden. Göran ”Tallis” Larsson, häståkare från Lidköping deltar. Medarrangör: Studieförbundet Vuxenskolan. Gratisbiljett i receptionen (0510-77 00 50) från 17 januari.