Utställningar

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

sirous

Aktuella utställningar hos Lidköpings konsthall

Sirous Namazi – Mirrored 
Utställningen visas 8 december 2018 – 26 januari 2019

Sirous Namazi, född 1970, bor och verkar i Stockholm. Han är utbildad vid Malmö Konsthögskola. Sirous finns bland annat representerad på Moderna Museet och 2007 var han en av Sveriges representanter på Venedigbiennalen.  Hans sätt att presentera verk som i sin enkelhet både överraskar och på ett intelligent och gripande sätt får betraktaren att stanna upp och reflektera har gjort honom till en av den svenska samtidskonstens mest intressanta konstnärer.

Som femtonåring kom Sirous Namazi från Kerman i Iran till Sverige.  I sina verk berörde han ofta frågor om tillhörighet, utanförskap och flykt samt bräckligheten i vardagens ordning. Även minnet och tidens bedrägliga egenskaper är centrala teman i Namazis bildvärld. Hans konst rör sig mellan minimalism och konceptualism och han använder sig parallellt av flera olika medier i sitt skapade. Inom skulptur, fotografi, måleri, installation och video växer Sirous Namzis konstnärskap fram.

Aktuella utställningar hos Lidköpings Subsurface

My Little art exhibition
Gustav Gigi Sandin visar upp sin konst i ungdomskonsthallen.
Utställningen visas 12 december – 19 januari 2019.

Gustav Gigi Sandin, född 1989 i Lidköping, bor och verkar Stockholm. Han tog examen från konstfack 2018. I datorn skapar Gustav normkritiska bilder som ifrågasätter ideal i vårt samhälle. I utställningen My Little Art Exhibition får vi bland annat se projektet Femme Almighty.

Gustav beskriver projektet ”Jag skapar ett utrymme, ett utrymme som jag anser kräver en plats i världen. Där bara femme personer har rätt att komma in, en säker plats där en kan vara sitt sanna jag. En plats där en inte ses ner på, utan istället ses en upp på som en gud. Det här projektet görs för att jag vill hylla femme personer i ett samhälle där femme personer ses ner på. Jag gör det för mig och alla andra som har trakasserats och blivit misshandlade bara för att de är sig själva. Stilar och uttryck har sitt ursprung från olika mytologier och religioner, dessa har sedan tolkats och anpassats till mitt eget uttryck. Det blir lite som i legenden om Robin Hood där jag tar från de rika och ger till de fattiga.”

 

Kommande utställningar hos Lidköpings konsthall 2018/2019

Skapande skola
1 februari – 23 februari 2019

Helena Blomqvist
2 mars – 28 april 2019

Elisabeth Ohlson Wallin
c/o Lidköpings konstförening
4 maj – 2 juni 2019

Bea Szenfeld  & Stina Wirsén
15 juni – 25 augusti  2019