Melodifestivalen

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Den 22 och 23 februari 2019 arrangeras Melodifestivalens deltävling 4  i Sparbanken Lidköping Arena. Det är andra gången som Melodifestivalen arrangeras i Lidköping. Senast evenemanget gästade Lidköping var 2014, då andra chansen avgjordes i Arenan.

Foto Jessica Gow TT

Det är viktigt för oss i Lidköpings kommun att du som invånare och besökare i staden vet var du hittar information från oss och arrangörerna. Här har vi samlat våra informationskanaler:

WEBBSIDA

Webbsidan är vår huvudsakliga kanal för kommuninformation till för dig som är boende eller besökare i Lidköpings kommun. Här hittar du all information samlad och det är här du får en helhetsbild av det som sker i kommunen via nyheter och även krisinformation när det behövs.

Information om Melodifestivalen hittar du främst hos arrangörerna SVT och  Live Nation.

Information om Arenan, där deltävlingen äger rum hittar du hos Sparbanken Lidköping Arena.

SOCIALA MEDIER

På Facebooksidan Lidköpings kommun, finner du ytterligare information från våra verksamheter. Här tar vi reda på vad du som invånare tycker, svarar på frågor och sprider Lidköpingsanda. Du kan enkelt kommentera och tycka till, ställa frågor och komma med idéer och tipsa andra.

PERSONLIG KONTAKT

Självklart är du alltid välkommen att ta en personlig kontakt med oss via Kontaktcenter via telefon 0510-77 00 00 eller via e-post
Vi finns här för dig!

App

Vill du ha den senaste informationen om Melodifestivalen och ta del av erbjudanden? Ladda ned appen Melfest Live.
Via appen kan du följa hela turnén på nära håll, se exklusiva artistklipp från backstage och ta del av erbjudanden från Melodifestivalens sponsorer. Melfest Live finns att ladda ner kostnadsfritt på Google Play och Appstore.

Artister

Tävlande i Lidköping är:

I do – Arvingarna
Känner dig – Anton Hagman
Kärleken finns kvar – Ann-Louise Hansson
On my own – Bishara
Stormbringer – Pagan Fury
Too late for love – John Lundvik
Torn – Lisa Ajax

Bidragen är listade i bokstavsordning efter låttitel.
Startordningen finner du i Appen Melfest Live.

Biljetter

Köp dina biljetter till Melodifestivalen via arrangören Live Nation.
Max 6 biljetter/kund till Deltävlingarna, Andra Chansen och Finalen.

Åldersgräns
Barn är hjärtligt välkomna till Melodifestivalen. Alla, oavsett ålder, behöver en giltig biljett (detta gäller även spädbarn). På repetitionerna är det barnpriser (gäller upp till 11 år).
På en del andrahands-sidor står det att det är 13-års åldersgräns, men det stämmer alltså inte! Det finns inte möjlighet att ta med barnvagn in i arenarummet.

Andrahands-försäljning
Det finns tyvärr en del företag som har som affärsidé att sälja biljetter vidare i andra hand och lägga på rejält på priset. Det finns inga garantier att biljetterna är äkta. Tyvärr händer det att de som köpt biljetter i andra hand blivit stoppade i entrén för att biljetterna är makulerade eller uppkopierade och sålda till flera sällskap. Ofta är platserna inte heller tillsammans utan på spridda platser.

Garderob
På grund av TV-inspelning vill arrangören att alla gäster som sitter på parkett hänger av sina ytterkläder i garderoben. Detta gäller fredagrepet och lördag sändning.

Skymd sikt och sidosikt
På en del platser står det skymd sikt eller Sidosikt/Begränsad sikt.
Sidosikten är på långsidan precis vid scenen. Man kommer så nära siktlinjen så man ser allting från sidan och kan missa det som händer långt in på scenen. På grund av scenografin kan platserna även vara skymda av diverse saker. Skymd sikt är det bakom kamerapodiet och bakom andra platser där teknik/tekniker kommer att skymma. Vilka platser som är mer skymda än andra går inte att svara på.

Detta är en TV-produktion, vilket innebär att kameror, fotografer, kablar och annan teknisk utrustning finns inom synfältet från samtliga platser i arenan.
Det går tyvärr inte att veta i förväg exakt vart alla kameror, fotografer och utrustning kommer vara. Man får alltså räkna med att alla platser kan vara mer eller mindre skymda.

Boende

Du hittar information om boende via Destination Läckö-Kinnekulle.
Välj mellan hotell, vandrarhem, stuga och camping .

Mat och dryck

I Lidköping finns det ett stort utbud av restauranger och caféer. Du hittar stora delar av utbudet via Shopping Lidköping och via Destination Läckö – Kinnekulle .

Parkering

I Lidköpings centrum finns drygt 2 400 allmänna parkeringsplatser. Du hittar dom med hjälp av parkeringskartan.

Preliminära program

Fredag 22 februari – GENREP
17:00 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
18:20 Förfest med musik
18:45 Alla ska sitta på sina platser
19:00 Start
20:30 Slut

Lördag 23 februari  – MATINÈ
13:00 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
14:00 Start
15:30 Slut

Lördag 23 februari – TV-SÄND MELODIFESTIVAL DELTÄVLING 4
18:00 Insläpp, Melodifestivalturnéns sponsorer bjuder på olika upplevelser i foajén.
19:20 Förfest med musik
19:45 Alla ska sitta på sina platser
20:00 Start
21:30 Slut

Obs! Tiderna kan ändras, SVT rekommenderar att du laddar ned appen Melfest Live.

Uppleva och göra

Det finns en mängd besöksmål och upplevelser som du inte får missa när du besöker Lidköping. Här finns allt ifrån Läckö slott, Vänermuseet, Lidköpings konsthall, Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset, Rörstrand museeum, Gamla rådhuset på Nya stadens torg till Spikens fiskehamn. Läs mer om besöksmålen hos Destination Läckö Kinnekulle.

Utställning: Melodifestivalen genom tiderna

I utställningen Melodifestivalen genom tiderna kan du se och lyssna på bidrag ända från starten 1958. Utställningen som producerats i samarbete mellan Vänermuseet, Bert Karlsson, Thomas G:son, SVT och Skaraborgs kommunalförbund innehåller en blandning av guldskivor, Eurovisionpokal, sångfågelpokaler, affischer, artister och musik.

Utställningen invigs torsdagen den 7 februari klockan 18:00 av Bert Karlsson.
Musikskolans paradorkester framför melodifestival hits och det bjuds på festivalsnittar och bubbel.
Under kvällen är det fri entré till Vänermuseet

Utställningen visas under perioden 7 februari – 30 mars hos Vänermuseet i Lidköping

Varmt välkommen!

Läs mer om utställningen och öppettider på Vänermuseets webbsida.

Välkomstfest

Bolibompadraken, Taurus och Radioapan kommer till Lidköping!

I samband med deltävling 4 kommer Live Nation, SVT, Lidköpings kommun och Destination Läckö-Kinnekulle arrangera en Välkomstfest på Nya stadens torg i Lidköping under lördagen. En familjefest som är gratis för alla utlovas. Programmet kommer innehålla flera kända barnfavoriter från SVT som Bolibompadraken, Taurus och Radioapan. Tillsammans med programledarna Ayla Kabaca, Yankho Kamwendo och David Skogman har publiken möjlighet att dansa och sjunga med sina favoriter. Labyrint-tältet kommer finnas på plats med Roboten Taurus där barnen kan tävla med slajmmaskinen och vinna klistermärken med livspuckar.

Musikelever från De la Gardiegymnasiet i Lidköping kommer att bjuda på spännande inslag från De la Vision. Torghandlarna finns på plats under dagen och man kan passa på att handla i någon av stadens mysiga butiker. Den populära isbanan – Torgisen på Nya stadens torg, kommer att vara öppen så att alla som vill, kan åka skridskor.

Det fullständiga programmet presenteras inom kort.

 

Melodifestivalsyra

Redan lördagen den 9 februari startar Melodifestivalsyra på Vänermuseet.
En förfest för alla åldrar! Perfekt uppvärmning inför den kommande Melodifestivalen med disco, glitter och paljetter i Vänermuseets skaparverkstad.
Disco och skaparverkstad är öppet klockan 11:00-15:00.
Ett gyllene tillfälle att skapa dina egna scenkläder!

Skridskodisco

Fredagen den 22 februari arrangeras skridskodisco med Melodifestivalstema på Torgisen på Nya stadens torg.
Läs mer om skridskodiscot på arrangörens Facebook: Sport & Kultur för alla

Vill du ha den senaste informationen om Melodifestivalen och ta del av erbjudanden? Ladda ned appen Melfest Live.
Via appen kan du följa hela turnén på nära håll, se exklusiva artistklipp från backstage och ta del av erbjudanden från Melodifestivalens sponsorer. Melfest Live finns att ladda ner kostnadsfritt på Google Play och Appstore.