Sommar i Trägårn

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se.

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Lidköpings kommun verkar för att skapa ett rikt och brett kulturutbud, där alla kommuninvånare ges möjlighet att se, uppleva och göra. Ambitionen är att ligga i framkant och skapa förutsättningar för att Lidköping ska bli en ännu bättre plats att leva och bo på. På den här sidan kan du hitta planerade evenemang i stadsträdgården i hjärtat av Lidköping.

Sommar i trägårn

6 juni – Nationaldagsfirande tillsammans med Åsa Jinder – folkmusiker, vissångerska, komiker och konferencier, Dina-scenen i stadsträdgården, Lidköping

Foto: Anna Ledin Wiren

Foto: Anna Ledin Wiren

1 juli – Familjeföreställningen Sjung med oss på Pettsons Gård, Dina-scenen i stadsträdgården, Lidköping. En förställning där publiken får träffa Pettson och Findus, hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och Tjuren Sture med flera. Förställningen bjuder både på allsång och stor publikmedverkan.

Pettson och Findus Sven Hedman

Pettson och Findus
Sven Hedman

12 juli – Idolvinnaren Chris Kläfford och hans band gästar Sommar i Trägårn. Chris kommer tillsammans med sitt band ge en konsert i stadsträdgården med nytt egenskrivet material blandat med det bästa från Idol.

Chris Kläfford

15 augusti – GöteborgsOperan inleder Scensommar med solisterna Mia Karlsson, Frida Engström, Ann-Kristin Jones och Mats Persson, som kommer att bjuda på operapärlor och smakprov ur den nya säsongen direkt från Dina-scenen i Stadsträdgården.

scensommarkonsert_480x271

17 augusti – Rhys uppträder på Dina-scenen i Stadsträdgården fredagen den 17 augusti. Rhys debutsingel ”Swallow Your Pride” uppnådde på kort tid en miljon streams. Som motsats till den introspektiva och känslomässigt avslöjande debuten är hennes andra singel ”Last Dance” en djärv och självklar poplåt med mycket energi och modern touch.

ryhs

17 augusti – Hiphopartisterna Näääk & Nimo som just nu är två av de största namnen på den svenska hiphopscenen med hits som ”Lyckliga gatan”, ”Blåser min rök”, ”Jetlag”, ”Gungar fram”, ”Mina gangsters”, ”S.H.U.N.O” och nu senast ”Går på moln” uppträder på Dina-scenen fredagen den 17 augusti.

Näääk-Nimo

18 augusti – Ebbot Lundberg & The Indigo Children gästar Scensommar. Ebbot har medverkat i TV-programmet ”Så mycket bättre”, TV4:s program Ebbots Ark in och producerat en mängd singlar och album genom årens lopp.

Ebbot

18 augusti – Scensommar på Dina-scenen i Stadsträdgården avslutas med Så mycket bättre aktuella Linnea Henriksson som med sitt samspelta och musikaliska band möter Göteborg Wind Orchestra.

Linnea Henriksson

18 augusti – Bo Sundström, frontmannen i Bo Kaspers Orkester kommer till Dina-scenen i Stadsträdgården med sin jazzdoftande musik lördagen 18 augusti när finalhelgen av Lidköpings tio veckors långa sommarprogram från Dina-scenen i Stadsträdgården avslutas med Scensommar, som i år förlängs till fyra Scensommardagar fyllda med musik och program för hela familjen.

Bo Sundström