Sommar i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Sommartid visar sig Lidköping från sin allra bästa sida. Hela kommunen lever upp och erbjuder mängder med evenemang och aktiviteter, både för stora och små, hemmasemestrare och besökare. Planera in ett besök i Lidköping i sommar! Det finns något för alla åldrar och intressen.

sommarilidköping

Det är lätt att bli hemmablind i sin egen sommarstad, men visst finns det en hel del aktiviteter att göra. Just därför tycker vi att det är extra skoj om vi alla kan hjälpas åt att visa sommaren i Lidköping genom att visa upp det stora utbudet, alla sommarerbjudanden, evenemangen, aktiviteterna, Vänern, stränderna, skärgården, alla fantastiska ställen och nya besöksmål. Gör som oss! Dela med dig av sommarens höjdpunkter i Lidköpings kommun via haschtaggen #sommarilidköping

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 turistbolagets webbsida finns ännu fler evenemang och aktiviteter som arrangeras i kommunen och närområdet.

 

Nationaldagsfirande

Nationaldagsfirande på Dina-scenen i Stadsträdgården med musik, dans, tal och stipendiumutdelning.
På scen: Ale Möller 
Hela programmet presenteras inom kort

Dina-scenen

Sommar i trägårn

Hela sommaren mellan juni och augusti bjuds det på underhållning från Dina-scenen i Stadsträdgården.
Pop, rock, klassisk musik och barnföreställningar sätter guldkant på sommarkvällarna i Lidköping.

19 juni – Stenhammarkören
Stenhammarkören tar plats på Dina-scenen i Stadsträdgården för tredje året i rad. Den 60-70 personer stora kören kompas av sitt femmannaband.
Stenhammarkören kommer att bjuda publiken på en blandning av det bästa från förra årets 30-årsjubileumskonsert, låtar från tidigare musikal- och Ted Gärdestadsprojekt och rykande färska låtar.

Stenhammarkören

27 juni – Lisa Miskovsky
Lisa är tillbaka, högaktuell med nytt material och en ny efterlängtad turné! Med sig i bagaget har hon en helt ny repertoar med nyskrivna låtar, som kommer att släppas under 2019. Detta blir den första utgivningen sedan 2013. Lisa gästar Sommar i trägårn tillsammans med fullt band i mindre skala gör ett turnéstopp i Lidköping.

Foto-Andreas_Nilsson

Foto-Andreas_Nilsson

18 juli – Emil Jensen
Under Emil Jensens liveframträdanden varvas hans låtskatt med personliga mellansnack, komik och allvar. Hösten 2018 släppte Emil ett nytt rosat album ”En gemensam galning” och boken ”Vad var det jag sa?” som innehåller texter från hans mest älskade radioframträdanden – Sommar i p1, Tankar för dagen och Godmorgon världen! Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, senast med Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Foto: Joel Nilsson

Foto: Joel Nilsson

Sommar på bryggan

För tredje året i rad kommer du kunna njuta av musikunderhållning vid solbryggan längs Lidan, mitt i centrala Lidköping.
Tisdagskvällarna i juli månad, kommer lokala unga artister framföra klassiska sommarlåtar på solbryggan.
Hela programmet presenteras inom kort

Scensommar

Den 23 och 24 augusti är det dags för Scensommar, som är finalhelgen för Lidköpings tio veckor långa sommarunderhållning på Dina-scenen i Stadsträdgården.
Programmet uppdateras inom kort

Power Big Meet

För tredje året i rad arrangeras Power Big Meet på Hovby flygfält den 4-6 juli.
Vill du ha information om Power Big Meet besök arrangörens webbsida.
Vill du ha information om cruising i samband med Power Big Meet besök arrangörens facebooksida.

bil

Museum

Vänermuseet
Upptäck livet i, på och vid Europas tredje största insjö Vänern genom tiderna på Vänermuseet i Lidköping. I museets akvariedel finns många av de runt fyrtio fiskarter som lever i Vänern. Museet som är beläget vid Vänerns strand i höjd med Framnäs Camping visar utställningar året om. I sommar kommer det att visas totalt tre olika utställningar samtidigt på temat vatten: Hypersea, Värdefulla vatten och Bara vanligt vatten?

Rörstrand museum
Rörstrand museum ligger ett stenkast från Nya stadens torg i Lidköping. Museet berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel, Rörstrand. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Man känner igen koppar från fikastunder i somriga syrénbersåer, återser mormors finaste vas och förundras över de läckert blåvita 1700-talsfajanserna. Rörstrand är ett kulturarv som används och älskas världen över!

F7 Gårds- och Flottiljmuseum
F7 Gårds- och Flottiljmuseum ligger vid F7 Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs och berättar om dess verksamhet och historia. Invigningen skedde den 25 april 1991.

Läckö slott
På en udde i Ekens skärgård i Vänern strax utanför Lidköping kan du besöka Magnus De la Gardies barocka Läckö slott, som är ett av Västsveriges mest besökta turistmål och har valts till Sveriges vackraste slott. Den 700-åriga historien, de unikt bevarade barocksalarna och den yttre miljön gör slottet till en upplevelse i sig. Dessutom arrangeras konserter, opera, guidningar och många andra aktiviteter för både vuxna och barn på slottet.

Besök turistbolagets webbsida för att se ännu fler museum och besöksmål i Lidköpings kommun med omnejd.

Bad och skärgårdsliv

Sommar betyder bad för många. Redan den 30 maj öppnar kommunens populära utomhuspooler vid Framnäsbadet.

I Lidköping finns det tio kommunala badplatser, flera av dom har sandstrand och sandbotten. Vad sägs till exempel om Svalnäs – Vänerns Riviera med flera kilometer lång sandstrand! Du hittar dom via lidkoping.se

Längs Vänerns strand finns det flera vackra gästhamnar. Du hittar dom via lidkoping.se

Under sommaren arrangeras båtturer i skärgården. Läs mer på turistbolagets webbsida.

Mat och dryck

I Lidköping finns det något att äta för alla oavsett om man är ute efter en god middag eller en enkel fika.
Låt dig inspireras av hela utbudet genom att besöka turistbolagets webbsida

Nationaldagsfirande på Dina-scenen i Stadsträdgården med musik, dans, tal och stipendiumutdelning.
På scen: Ale Möller 
Hela programmet presenteras inom kort

Dina-scenen