Sommar i Lidköping

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, felanmälan, ställ en fråga)

Sommartid visar sig Lidköping från sin allra bästa sida. Hela kommunen lever upp och erbjuder mängder med evenemang och aktiviteter, både för stora och små, hemmasemestrare och besökare. Planera in ett besök i Lidköping i sommar! Det finns något för alla åldrar och intressen.

sommarilidköping

Det är lätt att bli hemmablind i sin egen sommarstad, men visst finns det en hel del aktiviteter att göra. Just därför tycker vi att det är extra skoj om vi alla kan hjälpas åt att visa sommaren i Lidköping genom att visa upp det stora utbudet, alla sommarerbjudanden, evenemangen, aktiviteterna, Vänern, stränderna, skärgården, alla fantastiska ställen och nya besöksmål. Gör som oss! Dela med dig av sommarens höjdpunkter i Lidköpings kommun via #sommarilidköping

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 turistbolagets webbsida finns ännu fler evenemang och aktiviteter som arrangeras i kommunen och närområdet.

 

Sommar i trägårn, Dina-scenen

Hela sommaren mellan juni och augusti bjuds det på underhållning från Dina-scenen i Stadsträdgården.
Pop, rock, klassisk musik och barnföreställningar sätter guldkant på sommarkvällarna i Lidköping.

19 juni klockan 19:00 – Stenhammarkören
Stenhammarkören tar plats på Dina-scenen i Stadsträdgården för tredje året i rad. Den 60-70 personer stora kören kompas av sitt femmannaband.
Stenhammarkören kommer att bjuda publiken på en blandning av det bästa från förra årets 30-årsjubileumskonsert, låtar från tidigare musikal- och Ted Gärdestadsprojekt och rykande färska låtar.

Stenhammarkören

27 juni klockan 19:00 – Lisa Miskovsky
Lisa är tillbaka, högaktuell med nytt material och en ny efterlängtad turné! Med sig i bagaget har hon en helt ny repertoar med nyskrivna låtar, som kommer att släppas under 2019. Detta blir den första utgivningen sedan 2013. Lisa gästar Sommar i trägårn tillsammans med fullt band i mindre skala gör ett turnéstopp i Lidköping.

Foto-Andreas_Nilsson

Foto-Andreas_Nilsson

29 juni klockan 14:00 – SufferCity in Rock Festival 4.0
En hel dags- & kvällsfestival i Rockens tema.
Årets Upplaga av festivalen ”SufferCity In Rock 4.0” bjuder på följande Lineup:
14:00-14:20 Elucius
14:30-14:50 Steam on
15:00-15:20 Golvad
15:30-15:50 Burnt beard
16:00-16:20 Hush
16:30-16:50 K.A.Z
17:00-17:20 Never mind the criminals
17:30-17:50 Predicted
18:00-18:20 Adamah
18:30-18:50 Red tail
19:00-19:30 Shape of the new sun
19:45-20:30 Mean streak
20:45-21:30 Screamer
Arrangör: Studiefrämjandet i samarbete med Lidköpings kommun

30 juni klockan 16:00 – Allsång med Drifters och Andreas Weise
Årets nyhet på Dina-scenen i Stadsträdgården är Allsång med Erica Sjöström och Drifters. Gästartist under Allsången är Andreas Weise som under våren varit med i TV4-produktionen Stjärnornas Stjärna.

andreas_weise Allsång

11 juli klockan 19:00 – Johanna Lillvik Blues Escape
Blueskväll på Dina-scenen i Stadsträdgården med Johanna Lillvik Blues Escape. En favorit i repris!
Arrangör: Jazzkatten i samarbete med Lidköpings kommun och Studiefrämjandet.
Johanna Lillvik

18 juli klockan 19:00 – Emil Jensen
Under Emil Jensens liveframträdanden varvas hans låtskatt med personliga mellansnack, komik och allvar. Hösten 2018 släppte Emil ett nytt rosat album ”En gemensam galning” och boken ”Vad var det jag sa?” som innehåller texter från hans mest älskade radioframträdanden – Sommar i p1, Tankar för dagen och Godmorgon världen! Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, senast med Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Foto: Joel Nilsson

Foto: Joel Nilsson

25 juli klockan 19:00 – Skallsjö Sommarorkester
Den populära, engagerande och musikaliskt drivna Skallsjö Sommarorkester med unga musiker från hela Sverige kommer tillbaka till Lidköping.
Skallsjö Sommarorkester, med grundarna Carl Vallin och Gustav Wetterbrandt, har som mål att nå ut till en ny publik och bredda intresset för klassisk musik, bland unga i synnerhet. Orkestern leds av violinisten Carl Vallin.
OBS! Vid regn flyttas konserten till S:t Nicolai kyrka
Arrangör: Lidköpings Konsertförening i samarbete med Lidköpings kommun
Skallsjö sommarorkester

27 juli klockan 17:00 – Artrock
På scenen ser du banden Pickled Breeze, Pymlico, Oak, Parallel Activity
Arrangör: Lidköpings Artrock Sällskap i samarbete med Lidköpings kommun
oak

1 augusti klockan 19:00 – West of Eden och Quilty
Denna onsdag blir det medryckande irländsk och brittisk folkmusik på Dina-scenen i stadsträdgården när de två banden West of Eden och Quilty bjuder på en kväll med sin medryckande musik. Det svenska bandet Quilty är specialister på irländsk folkmusik. I över 25 år har de hängivet och med öppet hjärta gjort den irländska folkmusiken till sin egen. West of Eden hämtar sin inspiration från den engelska och irländska folkmusiktraditionen och har turnerat runt om i världen i 20 år. Irish Music Magazine har bland annat utnämnt dom till ”the best of contemporary folk”.
Genom åren har de turnerat flitigt i både Sverige och utomlands.

quilty0021

14 augusti klockan 19:00 – GöteborgsOperan
Denna onsdag kommer GöteborgsOperan återigen till Dina-scenen i Stadsträdgården med sin Scensommarkonsert. De bjuder på smakprov ur höstens repertoar samt en rad operapärlor. Publiken kommer att få ta del av en konsert uppdelad i två avdelningar. I den första avdelningen är det smakprov ur den nya säsongens operaföreställningar. Efter paus bjuder GöteborgsOperan på en rad andra pärlor ur operarepertoaren. Bland annat verk av Puccini, Wagner, Mozart och Britten.
Medverkande är solisterna Frida Engström, Carolina Sandgren, Tomas Lind och Åke Zetterström. GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan (dubbel vinnare av Kulturfrågan Kontrapunkt i SVT) är presentatör och berättar om de olika föreställningarna. Biträdande operachefen Anders Ottosson ackompanjerar vid flygeln.

GöteborgsOperan

23 augusti klockan 19:00 – Smith & Thell
Den 23 och 24 augusti är det finalhelg för sommarprogrammet på Dina-scenen i stadsträdgården. Först ut på fredagen är Smith & Thell.  2017 släppte Mary Jane Smith och Victor Thell sitt debutalbum Soulprints och nu i vår är de aktuella med singeln Forgive me friend, som seglat rakt in på Svensktoppen och parkerade sig under några på förstaplats.

Smith Thell

24 augusti klockan 19:00 – Sophie Zelmani och Augustifamiljen tillsammans med Petra Marklund
Sophie Zelmani har med enkla medel hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. I början av 2019 släppte hon sitt senaste album. ”Sunrise” är titeln på albumet som är hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet.

Augustifamiljen har i 10 år stått för de uppskattade musikaliska inslagen i SVT’s populära program På Spåret och blivit oerhört hyllade för bandets spelglädje, skicklighet, nyfikenhet och förmåga att överraska – såväl i artistval som i arrangemang och låtval. Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister – så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi.
På Dina-scenen har de med sig Petra Marklund som toppat listor världen över och belönats med flera branschpriser.

AugustifamiljenPetra Marklund

Musik på slott och herresäten

Unika konserter i unika miljöer – Det är Musik på Slott och Herresäten. Det är också ett samarbete mellan kommunerna Lidköping, Götene och studieförbundet ABF. Samarbetet som utvecklats under åren är idag en konsertserie med både svenska och internationella artister på absolut högsta nivå.

Mezzosopranen Ulla Ricklander och pianisten Cathrine Penderup framför musik från sitt nyligen inspelade album ”Nordic Songs”, Mariedals slott den 7 juli klockan 19:00
En samling sånger från norden med den nordiska naturen och den ofta olyckliga kärleken i fokus. Dessutom blir det musik från opera, operett och musikal med glada, smäktande och ibland upprörda känslor i centrum. Cathrine är utbildad på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och har en lång rad av solokonserter och skivinspelningar bakom sig. Ulla är utbildad hos sångpedagoger i Tyskland och Danmark. Hon har medverkat både som körsångare och solist i operauppsättningar i Sverige, Danmark och Norge.
Biljetter kan bokas på www.nortic.se eller på Turistbyrån i Lidköping telefon 0510-20020.

Mikael Godée och MalvaKvartetten experimenterar tillsammans med klangerna från stråkinstrumenten och sopransaxofonen som kan smälta ihop till en homogen enhet lika väl som de kan utmana varandra, Kollängens tingshus den 14 juli
Musiken ligger nära kammarmusikalisk konstmusik och tillsammans med Malvas lyhörda samspel och Godées lyriska melodier skapas härmed musik som kommer att göra avtryck. Mikael Godée sopransaxofon, komposition MalvaKvartetten: Emelie Molander violin, Knapp Brita Pettersson, violin. Maria Jonsson, viola. Johanna Niederbacher, cello.
Biljetter kan bokas på www.nortic.se eller på Turistbyrån i Lidköping telefon 0510-20020.

Jack Vreeswijk Stora Bryne, Järpås den 1 augusti klockan 19:00
Jack Vreeswijk är låtskrivaren, textförfattaren och kompositören med fyra rosade fullängdsalbum på meritlistan. ”Vreeswijk sjunger Vreeswijk” är konsertnamnet där det bästa från far och son framförs med tillhörande berättelser bakom låtarna. Det bjuds på en resa i tiden och man kan förvänta sig nostalgi blandat med
nymodigheter.
Biljetter kan bokas på www.nortic.se eller på Turistbyrån i Lidköping telefon 0510-20020.

Foto: Per Jahnke

Foto: Per Jahnke

Duo Arlecchino, Stola Herrgård Kålland den 11 augusti klockan 19:00
Glittrande harpklanger och inlevelsefulla cellotoner. Duo Arlecchino – Eva Maria Hux, cello & Margareta Nilsson, harpa uppträder sedan 2007 tillsammans och har sedan dess förtrollat tusentals lyssnare med stämningsfulla och virtuosa program. Nu är duon tillbaka med en blandning av minimalistisk filmmusik, italiensk operapassion och lettisk melankoli, ett överraskande program som också konfronterar impressionistiska och minimalistika stycken med dramatiska arior. Musik av bl.a. Saint-Saëns, Bellini, Bantock, Bignone och Darzins.
Biljetter kan bokas på www.nortic.se eller på Turistbyrån i Lidköping telefon 0510-200 20.

duo arlecchino

David Härenstam möter Treitlerkvartetten på Stola Herrgård Kålland den 21 augusti klockan 19:00
Välkommen till en kammarmusikkväll med de vackra melodierna, de smäktande ackorden och den storslagna virtuosa musiken i centrum. Gitarristen David Härenstam med åtta skivor i bagaget och turnéer i Australien och Europa möter den framgångsrika unga Treitlerkvartetten i ett färgsprakande program. Musik av Fanny Mendelssohn, Paganini, Piazzolla och kvartettens eget unika arrangemang av Villa-Lobos gitarrkonsert.
Biljetter kan bokas på www.nortic.se eller på Turistbyrån i Lidköping telefon 0510-20020.

härenstam treitlerkvartetten

Power Big Meet

För tredje året i rad arrangeras Power Big Meet på Hovby flygfält den 4-6 juli.
Vill du ha information om Power Big Meet besök arrangörens webbsida.
Vill du ha information om cruising i samband med Power Big Meet besök arrangörens facebooksida.

Museum

Vänermuseet
Upptäck livet i, på och vid Europas tredje största insjö Vänern genom tiderna på Vänermuseet i Lidköping. I museets akvariedel finns många av de runt fyrtio fiskarter som lever i Vänern. Museet som är beläget vid Vänerns strand i höjd med Framnäs Camping visar utställningar året om.

Rörstrand museum
Rörstrand museum ligger ett stenkast från Nya stadens torg i Lidköping. Museet berättar historien om en av Europas äldsta porslinsfabriker, det svenska porslinets kronjuvel, Rörstrand. Samlingarna spänner över nästan tre århundraden, från 1726 fram till idag. Här finns såväl praktkeramik som pottor och folkkära serviser men också verktyg, skisser och en rundugn. Man känner igen koppar från fikastunder i somriga syrénbersåer, återser mormors finaste vas och förundras över de läckert blåvita 1700-talsfajanserna. Rörstrand är ett kulturarv som används och älskas världen över!

F7 Gårds- och Flottiljmuseum
F7 Gårds- och Flottiljmuseum ligger vid F7 Skaraborgs flygflottilj i Såtenäs och berättar om dess verksamhet och historia. Invigningen skedde den 25 april 1991.

Läckö slott
På en udde i Ekens skärgård i Vänern strax utanför Lidköping kan du besöka Magnus De la Gardies barocka Läckö slott, som är ett av Västsveriges mest besökta turistmål och har valts till Sveriges vackraste slott. Den 700-åriga historien, de unikt bevarade barocksalarna och den yttre miljön gör slottet till en upplevelse i sig. Dessutom arrangeras konserter, opera, guidningar och många andra aktiviteter för både vuxna och barn på slottet.

Besök turistbolagets webbsida för att se ännu fler museum och besöksmål i Lidköpings kommun med omnejd.

Bad och skärgårdsliv

Sommar betyder bad för många. Redan den 30 maj öppnar kommunens populära utomhuspooler vid Framnäsbadet.

I Lidköping finns det tio kommunala badplatser, flera av dom har sandstrand och sandbotten. Vad sägs till exempel om Svalnäs – Vänerns Riviera med flera kilometer lång sandstrand! Du hittar dom via lidkoping.se

Längs Vänerns strand finns det flera vackra gästhamnar. Du hittar dom via lidkoping.se

Under sommaren arrangeras båtturer i skärgården. Läs mer på turistbolagets webbsida.

Sommar på bryggan

För tredje året i rad kommer du kunna njuta av musikunderhållning vid solbryggan längs Lidan, mitt i centrala Lidköping.
Tisdagskvällarna i juli månad klockan 19:00, kommer unga intressanta artister att bjuda på musik.

2 juli – Erik Timmersjö
Först ut är Erik Timmersjö som har utövat musik i större delen av sitt liv. Med hans fantastiska soul-stämma öppnar han upp hela ”Sommar på Bryggan” den 2 juli.
Erik Timmersjö

9 juli – Anna Hermansson
Anna är en 25 årig låtskrivare och popsångerska från Vara. Hennes bakgrund inom musiken innehåller allt från country till hiphop och på bryggan den 9 Juli bjuds det på en blandad kompott där både covers och egen musik utlovas.
Anna Hermansson

16 juli – Cornelia och Siri
Cornelia Karlsson och Siri Svensson spelar tillsammans på olika tillställningar bla. bröllop, dop, begravningar och privata fester. Deras repertoar består av en blandning av egna favoriter och klassiker genom tiderna, bla Monica Z, Elvis Presleyoch Veronica Maggio. Alla våra låtar framför de med stämsång och klaviatur.
Cornelia Siri

23 juli – Micke Holm
Micke Holm spelar till vardags i hårdrocks bandet S.O.R.M som härstammar ifrån Lidköping. Den 23 juli spelar Micke på Solbryggan och då kommer han bjuda på allt ifrån softrock och country.
Micke Holm

30 juli – Agnes Rådmark
Agnes är en singer/songwriter bosatt i Skara. Hon har hållit på med musik sedan barnsben ochgör såväl egna låtar som covers. Agnes har egen studio där hon skriver och producerar egen musik.  Tisdagen den 30 juli bjuder Agnes på en blandning av kända och okända covers samt en hel del egna låtar.
Agnes Rådmark

Sommar på bryggan arrangeras av Kultur & Fritid i samarbete med Petersson Production Event, Tillväxt Lidköping och Destination Läckö Kinnekulle.

 

Utställningar

På Vänermuseet visas totalt 3 utställningar i sommar på temat vatten.
Hypersea, Bara vanligt vatten? och Värdefulla vatten.
Läs mer om utställningarna på Vänermuseets webbsida.

På Lidköpings Konsthall visas verk av Bea Szenfeld  & Stina Wirséns verk visas under perioden 15 juni till 24 augusti.
Läs mer om utställningen på Lidköping Konsthalls webbsida.

Mat och dryck

I Lidköping finns det något att äta för alla oavsett om man är ute efter en god middag eller en enkel fika.
Låt dig inspireras av hela utbudet genom att besöka turistbolagets webbsida

 

Prova fiskelyckan

Prova fiskelyckan med Vänermuseets fiskexpert och besök det mobila vattenlabbet Hållplats Vänern. Fiskeutrustning finns att låna.

Plats: Torgbrons fäste vid Nyestansidan
Datum: 2 juli, 9 juli och 16 juli
Tid: 11:00-15:00
Läs mer om aktiviteten på www.vanermuseet.se
Fiska med Daan

Hela sommaren mellan juni och augusti bjuds det på underhållning från Dina-scenen i Stadsträdgården.
Pop, rock, klassisk musik och barnföreställningar sätter guldkant på sommarkvällarna i Lidköping.

19 juni klockan 19:00 – Stenhammarkören
Stenhammarkören tar plats på Dina-scenen i Stadsträdgården för tredje året i rad. Den 60-70 personer stora kören kompas av sitt femmannaband.
Stenhammarkören kommer att bjuda publiken på en blandning av det bästa från förra årets 30-årsjubileumskonsert, låtar från tidigare musikal- och Ted Gärdestadsprojekt och rykande färska låtar.

Stenhammarkören

27 juni klockan 19:00 – Lisa Miskovsky
Lisa är tillbaka, högaktuell med nytt material och en ny efterlängtad turné! Med sig i bagaget har hon en helt ny repertoar med nyskrivna låtar, som kommer att släppas under 2019. Detta blir den första utgivningen sedan 2013. Lisa gästar Sommar i trägårn tillsammans med fullt band i mindre skala gör ett turnéstopp i Lidköping.

Foto-Andreas_Nilsson

Foto-Andreas_Nilsson

29 juni klockan 14:00 – SufferCity in Rock Festival 4.0
En hel dags- & kvällsfestival i Rockens tema.
Årets Upplaga av festivalen ”SufferCity In Rock 4.0” bjuder på följande Lineup:
14:00-14:20 Elucius
14:30-14:50 Steam on
15:00-15:20 Golvad
15:30-15:50 Burnt beard
16:00-16:20 Hush
16:30-16:50 K.A.Z
17:00-17:20 Never mind the criminals
17:30-17:50 Predicted
18:00-18:20 Adamah
18:30-18:50 Red tail
19:00-19:30 Shape of the new sun
19:45-20:30 Mean streak
20:45-21:30 Screamer
Arrangör: Studiefrämjandet i samarbete med Lidköpings kommun

30 juni klockan 16:00 – Allsång med Drifters och Andreas Weise
Årets nyhet på Dina-scenen i Stadsträdgården är Allsång med Erica Sjöström och Drifters. Gästartist under Allsången är Andreas Weise som under våren varit med i TV4-produktionen Stjärnornas Stjärna.

andreas_weise Allsång

11 juli klockan 19:00 – Johanna Lillvik Blues Escape
Blueskväll på Dina-scenen i Stadsträdgården med Johanna Lillvik Blues Escape. En favorit i repris!
Arrangör: Jazzkatten i samarbete med Lidköpings kommun och Studiefrämjandet.
Johanna Lillvik

18 juli klockan 19:00 – Emil Jensen
Under Emil Jensens liveframträdanden varvas hans låtskatt med personliga mellansnack, komik och allvar. Hösten 2018 släppte Emil ett nytt rosat album ”En gemensam galning” och boken ”Vad var det jag sa?” som innehåller texter från hans mest älskade radioframträdanden – Sommar i p1, Tankar för dagen och Godmorgon världen! Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, senast med Evert Taube-priset för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som löper genom hans texter och artisteri och inte lämnar någon oberörd.

Foto: Joel Nilsson

Foto: Joel Nilsson

25 juli klockan 19:00 – Skallsjö Sommarorkester
Den populära, engagerande och musikaliskt drivna Skallsjö Sommarorkester med unga musiker från hela Sverige kommer tillbaka till Lidköping.
Skallsjö Sommarorkester, med grundarna Carl Vallin och Gustav Wetterbrandt, har som mål att nå ut till en ny publik och bredda intresset för klassisk musik, bland unga i synnerhet. Orkestern leds av violinisten Carl Vallin.
OBS! Vid regn flyttas konserten till S:t Nicolai kyrka
Arrangör: Lidköpings Konsertförening i samarbete med Lidköpings kommun
Skallsjö sommarorkester

27 juli klockan 17:00 – Artrock
På scenen ser du banden Pickled Breeze, Pymlico, Oak, Parallel Activity
Arrangör: Lidköpings Artrock Sällskap i samarbete med Lidköpings kommun
oak

1 augusti klockan 19:00 – West of Eden och Quilty
Denna onsdag blir det medryckande irländsk och brittisk folkmusik på Dina-scenen i stadsträdgården när de två banden West of Eden och Quilty bjuder på en kväll med sin medryckande musik. Det svenska bandet Quilty är specialister på irländsk folkmusik. I över 25 år har de hängivet och med öppet hjärta gjort den irländska folkmusiken till sin egen. West of Eden hämtar sin inspiration från den engelska och irländska folkmusiktraditionen och har turnerat runt om i världen i 20 år. Irish Music Magazine har bland annat utnämnt dom till ”the best of contemporary folk”.
Genom åren har de turnerat flitigt i både Sverige och utomlands.

quilty0021

14 augusti klockan 19:00 – GöteborgsOperan
Denna onsdag kommer GöteborgsOperan återigen till Dina-scenen i Stadsträdgården med sin Scensommarkonsert. De bjuder på smakprov ur höstens repertoar samt en rad operapärlor. Publiken kommer att få ta del av en konsert uppdelad i två avdelningar. I den första avdelningen är det smakprov ur den nya säsongens operaföreställningar. Efter paus bjuder GöteborgsOperan på en rad andra pärlor ur operarepertoaren. Bland annat verk av Puccini, Wagner, Mozart och Britten.
Medverkande är solisterna Frida Engström, Carolina Sandgren, Tomas Lind och Åke Zetterström. GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan (dubbel vinnare av Kulturfrågan Kontrapunkt i SVT) är presentatör och berättar om de olika föreställningarna. Biträdande operachefen Anders Ottosson ackompanjerar vid flygeln.

GöteborgsOperan

23 augusti klockan 19:00 – Smith & Thell
Den 23 och 24 augusti är det finalhelg för sommarprogrammet på Dina-scenen i stadsträdgården. Först ut på fredagen är Smith & Thell.  2017 släppte Mary Jane Smith och Victor Thell sitt debutalbum Soulprints och nu i vår är de aktuella med singeln Forgive me friend, som seglat rakt in på Svensktoppen och parkerade sig under några på förstaplats.

Smith Thell

24 augusti klockan 19:00 – Sophie Zelmani och Augustifamiljen tillsammans med Petra Marklund
Sophie Zelmani har med enkla medel hänfört sina beundrare med musik som når långt in under huden – där vartenda andetag kan kännas som ett smärre jordskalv. I början av 2019 släppte hon sitt senaste album. ”Sunrise” är titeln på albumet som är hennes 12:e sedan debuten i mitten av 90-talet.

Augustifamiljen har i 10 år stått för de uppskattade musikaliska inslagen i SVT’s populära program På Spåret och blivit oerhört hyllade för bandets spelglädje, skicklighet, nyfikenhet och förmåga att överraska – såväl i artistval som i arrangemang och låtval. Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister – så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi.
På Dina-scenen har de med sig Petra Marklund som toppat listor världen över och belönats med flera branschpriser.

AugustifamiljenPetra Marklund

Tyck till om kommunen

Beröm, felanmäl, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen