Läckö slott och Victoriahuset

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Läckö slott är ett vackert barockslott som ligger på Kållandsö i Vänern, cirka två mil från Lidköping. Det är ett av Västsveriges mest besökta turistmål och varje år arrangeras utställningar, evenemang och operor.

Slottet har anor ända tillbaka till 1200-talet när det byggdes för att fungera som biskopsborg. Mest känt är det kanske för sin tidigare ägare Magnus Gabriel De la Gardie, som även är den som har gett slottet dess nuvarande utseende. Han brukar omnämnas som grundare till vår tids Lidköping och var under 1600-talet en av Sveriges mest inflytelserika personer.

Nils Axelsson - naturum fri till allt

Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset

Ett naturum är utgångspunkt för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur och växter samt den geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig vidare ut i naturen. Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset ligger cirka 350 meter från Läckö Slott och är tänkt som en brygga ut till Djurö nationalpark och till andra naturområden runt om i Vänerskärgården. Här finns pedagogisk verksamhet, konferensmöjligheter, övernattning och restaurang.

Den permanenta utställningen “Vänerskärgården. Tusentals öar – ett myller av liv!” berättar om Vänerns rika djur- och naturliv.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan