Sparbanken Lidköping Arena

Stäng

Kontakta oss

Ring 0510-77 00 00, faxa 0510-77 03 40 eller e-posta till kommun@lidkoping.se

Lidköpings kommun
Skaragatan 8
531 88 Lidköping vid Vänern

När vårt Kontaktcenter är stängt kan du nå Lidköpings kommun via något av våra journummer.

Tyck till om kommunen (lämna synpunkt, klagomål, ställ en fråga) Lämna felanmälan

Sparbanken Lidköping Arena – en av Sveriges till ytan största evenemangsarenor finns i Lidköping, belägen i direkt anslutning till den södra infarten.

Evenemangsarenan är utformad för att passa både stora och små evenemang inom idrott, underhållning, utställningar och mässor. Den drygt 7 700 kvadratmeter stora Arenan, är till måttet en av Sveriges och Nordens största evenemangsarenor. Som jämförelse kan sägas att normalmåtten för en ishockeyrink är 60 x 30 meter, alltså 1 800 m². Sparbanken Lidköping Arena rymmer med andra ord yta för lite drygt fyra ishockeyplaner under ett och samma tak. Dessutom yta för hela sju handbollsplaner eller lite drygt en fotbollsplan med FIFA:s mått, 105 x 68 meter, för internationella matcher.

Takhöjden till balkarna inne i Arenan är 12,5 meter vilket gör att den uppfyller kraven för de allra flesta inomhusidrotter.

Det finns i direkt anslutning till Arenan ytterligare drygt 6 000 m² idrottslokaler som kan kombineras med Arenan och på detta sätt ge plats för exempelvis en mässa med cirka 14 000 m² utställningsyta.

I Sparbanken Lidköping Arena används flexibla läktarlösningar. Normalt finns 1 226 sittplatser och drygt 3 000 ståplatser, tillsammans 4 250 åskådarplatser. Vid behov finns möjlighet att bygga tillfälliga sitt- och ståplatsläktare även på arenagolvet. För konserter och andra scenföreställningar finns en generell brandklassning på 12 500 personer.

Förutom att öka den totala läktarkapaciteten, eller delar av den, så kan också arenarummet, med rumsavdelare, byggas om för att skapa en helt ny och vid behov intimare miljö. Arenan fungerar dessutom alldeles utmärkt som konsert-, fest- och danslokal. Evenemangen i den genren har avlöst varandra. En tusenhövdad konsertpublik har delat lokalerna med flera tusen gäster som upplevt dans-, jul- och temashower.

Läs mer och hitta kontaktuppgifter för kundbesök, offerter och evenemang i Arenan på webbsidan.

Tyck till om kommunen

Beröm, fråga, ge förslag eller lämna ett klagomål.

Tyck till om kommunen Lämna felanmälan

Karta

Visa större karta