Ta emot en praktikant

Att ta emot en studerande under en praktikperiod är ett unikt tillfälle för din organisation att ta del av en resurs med nya kunskaper, nya infallsvinklar och idéer. Praktikperioden ska ge våra studerande en uppfattning om yrket och vilka arbetsuppgifter som kan förekomma samt att ge möjlighet till att knyta kontakter inom sina framtida branscher.

Instruktör, coach och mentor

Att vara handledare kan se olika ut beroende på yrke, bransch och utbildningsupplägg. Gemensamt är att handledaren är den som får praktikperioden att fungera och bidrar till att den studerande kommer närmare sitt mål och får högre kompetens.

Som handledare är du:

  • Företagets kontaktperson mot utbildningssamordnaren på Campus Västra Skaraborg.
  • Den studerandes instruktör, coach och mentor.
  • Ansvarig för det arbete den studerande gör på arbetsplatsen.
  • Delaktig i uppföljningen av praktikperioden.

Se vårt utbildningsutbud för att hitta kurser och program som kan matcha ditt företag eller din organisations behov.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: campuslidkoping@edu.lidkoping.se