Elens dag

Den 23 januari är det Elens dag och i år uppmärksammar Energiföretagen detta genom kampanjen "hELa Sverige snålar!" som ska uppmuntra till energieffektivisering bland landets hushåll. Ta gärna en titt på filmen med energispartips här nedanför.

hELa Sverige snålar!

Vår svenska el är till 98 procent fossilfri, vilket är helt fantastiskt. Men just nu behöver vi spara på elen för att bland annat dämpa elkostnaderna.

För att lyckas med detta kan du fundera över din elanvändning hemma; till vad använder du elen och när? Att tvätta fulla maskiner, undvika torktumlaren och lufttorka kläder är enkla tips. Huvuddelen av elen brukar användas till uppvärmning och varmvatten, så kan du sänka värmen någon grad eller duscha kortare? Har du elbil krävs såklart mycket el för laddning, men du sparar så klart in alternativkostnaden för bensin eller diesel.

Kolla in Energimyndighetens sida för fler tips på hur du kan energieffektivisera hemma: Energieffektivisering i hemmet Länk till annan webbplats.

Vad gör Lidköpings kommun för att bidra till minskad energiförbrukning?

Sveriges kommuner och andra myndigheter samarbetar för att spara el och energi och tar samtidigt hänsyn till vad det innebär för dig som invånare. Lidköpings kommun arbetar sedan en tid tillbaka med hur Lidköping kan minska sin elförbrukning. Här kan du läsa mer om situationen som råder och hur Lidköpings kommun arbetar med frågan: Tillsammans spar vi energi

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: limtab@lidkoping.se