Naturum Vänerskärgården

Vänermuseet och naturum Vänerskärgården
Finns det någon koppling?

Ja. Det finns en stark koppling mellan Vänermuseet inne i Lidköping och Naturum Vänerskärgården ute vid Läckö Slott Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Som namnen indikerar så arbetar båda två verksamheterna med Vänern på olika sätt. Naturum har fokus främst på skärgården - berggrunden, djuren, växterna. Det du möter när du ger dig ut i naturen. Vänermuseet har ett uttalat natur/kulturfokus – och en större organisation- museet kan därmed ta ett större helhetsgrepp kring vår största sjö. För att naturum och Vänermuseet skall kunna komplettera och lyfta varandra på ett bra sätt så finns det ännu en koppling. En av museibiologerna på Vänermuseet är uthyrd till Stiftelsen Läckö Slott 75% av sin arbetstid, varje år, sedan 2013. Den tiden arbetar hen som naturumföreståndare vid naturum Vänerskärgården. I tjänsten ingår att planera och genomföra program- och skolverksamhet samt arbete med naturums tillfälliga och fasta utställningar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Sidansvarig: bildning@edu.lidkoping.se